La importància de cuidar la imatge de marca

  Us heu plantejat mai què fa que una determinada marca, o un determinat establiment ens resulti atractiu i un altre no? La clau rau en la imatge de marca, determinada per una gran varietat de variables que podem categoritzar i mesurar.

  Segur que heu sentit parlar sobre la importància de diferenciar-nos com a negocis. Aquesta diferenciació implica cercar un posicionament en imatge que cobreixi un espai estratègic diferent al d’altres empreses. Pot ser un posicionament basat en el preu, en la qualitat o en molts altres aspectes. Però hem de buscar que aquest posicionament, aquesta imatge, aporti al client curiositat i interès en els nostres productes o serveis, que els convidi:

  - En una primera fase, a interessar-se en nosaltres i provocar que ens provin (primera compra)

  - En una segona fase, a repetir l’experiència de compra amb nosaltres

  Totes les variables que defineixen la imatge parteixen de la comunicació, que va molt més enllà de la inversió que una empresa pot fer en publicitat. Quan parlem de comunicació ens referim a tots aquells missatges que l’empresa emet, sovint sense ser-ne ni tan sols conscient. Té a veure amb la qualitat dels seus productes o serveis i en com es presenten, però també amb el tracte directe amb els seus clients o en com es percep l’aportació que fa a la societat.

  Lluny de ser constant, la imatge és variable en el temps, és efímera; així, per exemple, allò que un dia podia semblar modern pot semblar antiquat en poc temps; o una imatge treballada a consciència pot veure’s trencada per una comunicació negativa sobre la nostra empresa. És per aquest motiu que hem de tenir especial cura en comunicar de manera constant aquells aspectes en els quals ens volem posicionar com a marca/empresa.

  I recordem: comunicar no significa necessàriament fer publicitat; significa ser coherents i honestos amb allò que volem transmetre i fer-ho notar en totes les nostres accions, fins i tot en les que poden semblar que no tenen a veure amb els nostres clients.

   

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu