PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Claus per a l’èxit d’un bar/restaurant

“Tenia moltes ganes d’entrar a provar aquell restaurant, però en sortir vaig decidir que no hi tornaria mai més.” Aquesta reflexió resumeix una sensació que probablement tots hem sentit alguna vegada. Els primers moments d’un bar/restaurant són crítics pel seu desenvolupament futur.

Són molts els esforços que calen per iniciar un negoci, i en concret un bar/restaurant. Però no tindran un bon resultat si no tenim en compte dues idees clau que, això sí, ben portades a la pràctica, faran del nostre un negoci d’èxit.

Pensem un segon en el món dels negocis com una estructura estable: cada bar/restaurant té els seus clients i cada client sap a quins bars/restaurants vol anar i per què. L’obertura d’un nou local implica canvis en aquesta dinàmica, que només seran efectius si:

1.- El nou local aconsegueix provocar en els clients potencials la curiositat i el desig: és a dir, si crea ganes d’anar-hi. Dit d’una altra manera, no entraran al nou local si no els aportem motius per fer-ho. Aquest aspecte és sempre important, però especialment en els inicis del negoci ja que és un moment crític per a la creació de nous clients.

2.- El nou local aconsegueix sorprendre amb els seus productes/serveis, aportar quelcom diferent al que ja hi ha al mercat. Sovint no és una qüestió d’oferir la millor qualitat (només hem de donar un cop d’ull a alguns dels locals que sobreviuen fins i tot a les crisis), sinó de cobrir unes necessitats específiques que altres no cobreixen i que poden ser un servei ràpid i econòmic o tot el contrari. La clau, però està en ser coherents amb el que s’espera de nosaltres com a negoci.

Si fem les coses bé, les primeres setmanes acostumen a ser bones: la curiositat a vegades bé donada pel propi fet de ser un local nou. Som curiosos per naturalesa i ens agrada provar. Però compte no sigui només un miratge: si no aconseguim que els clients repeteixin, a poc a poc el local s’anirà buidant i això té un efecte bola de neu: ningú vol anar a un local a on no vol anar ningú.

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105