PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Cavatast 2021 amplia les activitats als cellers en una nova edició sense fira al carrer


El Cavatast d'enguany mantindrà el format 'covid' estrenat l'any passat. L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha tornat a aparcar la tradicional fira de degustació al mig del poble i aposta novament per dur la mostra als cellers, amb activitats limitades amb entrada prèvia. La 25a edició del Cavatast se celebrarà de l'1 al 3 d'octubre. Al llarg dels tres dies, es mantenen els quatre cellers que l'any passat ja van acollir la fira de vins i gastronomia, però se n'afegeixen d'altres per a noves activitats complementàries. Entre altres propostes, la programació d'enguany recupera la Nit dels Màgnums estrenada l'any 2019, alhora que també es farà la presentació de la nova entitat Cava Women, impulsada per dones celleristes del sector.
 
L'espai de tast d'aquest any es desplegarà a les Caves Cannals & Munné, Juvé i Camps, Freixenet i Vilarnau. A cadascun dels espais hi haurà sis cellers, un restaurant, una xarcuteria i una pastisseria que oferiran els seus productes amb una entrada única de 35 euros. En conjunt, durant els tres dies es desplegaran una trentena d'elaboradors cavistes i gastronòmics.

Entre les noves activitats d'aquesta edició, l'Ajuntament de Sant Sadurní vol potenciar el Cavatast dins el nucli urbà, tot lamentant que l'any passat pràcticament tots els actes es va celebrar a les afores del poble. "El Cavatast és una promoció del cava i del nostre poble, que es converteix en un gran aparador on atraure visitants que degustin el nostre producte estrella", ha assegurat aquest dimarts l'alcalde, Josep Maria Ribas.

En aquest sentit, hi haurà activitats guiades des del celler de la Fassina de Can Guineu, un maridatge gurmet impulsat per la DO Cava i una degustació de 'Les millors harmonies gastronòmiques'. Al mateix temps, la programació d'enguany també inclou l'espectacle de música i cava 'Visensitive', la Nit dels Magnums i la presentació de Cava Women, que inclourà una degustació.

Si bé tradicionalment el Cavatast reunia uns 30.000 visitants, el format excepcional estrenat l'any passat en va atraure 1.400. "Però vam constatar que era un públic molt fidel, amb gent que assegurava haver vingut des de la primera edició", ha destacat el regidor de Turisme, Ton Amat, que aplaudeix les xifres aconseguides malgrat les limitacions de la covid. Per a l'edició d'aquest any, la previsió és fer créixer el registre de visitants gràcies a les noves activitats.

De cara al futur, l'Ajuntament, la DO Cava, la patronal AECava i la Confraria del Cava han coincidit en assenyalar la necessitat de trobar l'equilibri entre l'antiga fira al centre del poble i les activitats limitades als cellers. "El debat està obert i caldrà fer-lo amb profunditat", ha assegurat Amat.

D'altra banda, el consistori preveia poder estrenar la reforma del Centre d'Interpretació del Cava durant el Cavatast d'enguany. Les obres del que serà el nou Cava Centre, però, encara no han acabat, de manera que el govern situa ara la inauguració per a finals d'octubre.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 113

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu