PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els Fons de Recuperació Europeus s’apropen a les empreses del Penedès de la mà de Banc Sabadell


Banc Sabadell, amb la col·laboració de diverses entitats del teixit econòmic penedesenc, va presentar ahir matí els Fons de Recuperació Europeus a les empreses del Penedès a través d’un webinar titulat “Fons de Recuperació Europeus, una oportunitat única per a les empreses”, que va incloure un torn de preguntes dels empresaris interessats en accedir a les ajudes.

La jornada la va coordinar la directora de Fons Europeus i Sostenibilitat de la Territorial de Catalunya de Banc Sabadell, Sílvia Valle, i va començar amb una intervenció de Judit González, directora de la regional Penedès-Garraf de l’entitat, qui va donar les gràcies a totes les entitats del territori que hi van col·laborar: “Cadascuna d’elles representa un sector, un col·lectiu, una part del Penedès i la seva visió. La seva opinió per a nosaltres és molt important”.

Tot seguit, les empreses participants van poder conèixer de la mà d’Enric Chiva, director de Segment d’Empreses de la Territorial de Catalunya de Banc Sabadell, els pilars principals dels fons, l’impacte que es preveu que tinguin i com es distribuiran. Chiva va assegurar que els fons europeus “són una oportunitat històrica que ajudarà l’economia europea a superar la situació actual i a avançar cap al futur” i va desgranar els plans d’acompanyament que Banc Sabadell té preparats per a les empreses del Penedès que hi vulguin optar. “El primer pas és conèixer l’oportunitat i el segon és aterrar-la. Si una empresa creu que té un projecte que encaixa amb els objectius del fons, l’animem a venir-nos a veure”.

En el torn de preguntes es va fer palesa la inquietud de moltes empreses sobre l’abast del Fons de Recuperació Europeu. En aquest sentit, el directiu de l’entitat financera va assenyalar que les ajudes europees “toquen tots els sectors empresarials” i que “una empresa no s’ha de centrar  necessàriament en convocatòries del seu sector, ja que, per exemple, una empresa turística pot optar a una ajuda relacionada amb l’autoconsum elèctric”. Pel que fa als eixos principals dels fons, Chiva va subratllar que van més enllà de la sostenibilitat i de la digitalització: “També s’han de tenir en compte objectius de cohesió social i territorial, espai en els qual s’hi poden encabir també molts projectes culturals”. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Sílvia Bergua, directora de Grans Empreses de la demarcació.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu