PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Veïns de Cunit es manifesten per aturar el projecte d’urbanització del bosc de Miramar


Una cinquantena de persones s’han manifestat aquest diumenge a Cunit en contra del projecte d’urbanització del bosc de Miramar, on hi ha més de 91.000 m2 d'espai forestal qualificat com a urbanitzable. Els manifestants han tallat un carril de la C-31, al seu pas pel municipi, amb xiulets i cridant consignes a favor de la preservació de la zona. Sos Natura Cunit, entitat organitzadora de la protesta, denuncia que l'Ajuntament urbanitzarà l'espai per facilitar la construcció d'un polígon, un centenar d'habitatges i un hotel. Els ecologistes reclamen la modificació del POUM i confien que el Govern inclogui el projecte en la revisió del Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles del litoral per blindar aquest bosc autòcton.
 
Els manifestants s'han aplegat a la rotonda del carrer de l'Ebre aquest diumenge al matí i han marxat per l'avinguda de Barcelona, tallant un carril de la C-31, fins a l'Ajuntament. Els participants han cridat lemes com 'El bosc és vida, pita' o 'Sí a la natura, no a l'especulació', entre altres clams. Durant la marxa, han repartit fulletons informatius als conductors i han llegit un manifest davant del consistori per demanar que es paralitzi el projecte.

"Si no s'atura la urbanització del bosc suposaria perdre un refugi climàtic, ja hem vist el que ha passat a Alcanar amb unes riuades increïbles, a Cunit si tallem 91.000 m² de bosc, que absorbeix tota la pluja, tota la irradiació solar, que promou el no escalfament del planeta; perdrem moltes espècies", ha assegurat el portaveu de Sos Natura Cunit, Josep Domínguez. L'activista ha remarcat que a la zona de Miramar hi han catalogades més de 300 espècies d'animals i plantes, de les quals una desena estan protegides.

Els ecologistes han demanat a l'Ajuntament que apliqui una moratòria durant any, ja que la urbanització de la zona de Miramar no s'ha inclòs en la revisió del Pla Director del litoral. Per això, també han reclamat que es modifiqui el POUM per tal d'aturar aquest projecte i els de la Plana del Castell i del bosc de Cal Santó. "El POUM està totalment caduc pel que fa a l'emergència climàtica, el van elaborar el 2006, en un context d'especulació urbanística en tota regla", ha denunciat Domínguez.

Preguntat sobre les possibles indemnitzacions que s'haurien de pagar si es frena la urbanització del bosc de Miramar, el portaveu ha explicat que són poc probables. "No hi ha cap document que les acrediti, hem consultat amb advocats i entitats com Sos Costa Brava, que també han passat per aquests processos, i ens diuen que és molt poc probable perquè encara no s'ha aprovat la modificació del POUM que aprova el sector de Miramar", ha indicat. La manifestació s'ha allargat durant gairebé dues hores i ha culminat al punt de sortida.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 113

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu