PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Pacte per a l'Ocupació del Garraf demana implicació al Govern i l'Estat per reindustrialitzar la planta de Malhe


El Pacte per a l'Ocupació del Garraf, coordinat des del Consell Comarcal, demanarà a la Generalitat i l'estat espanyol que s'impliquin en el conflicte pel tancament de la fàbrica de Malhe a Vilanova i la Geltrú. És un dels acords signats aquest dimecres en una reunió extraordinària d'aquest ens, format per partits polítics, agents econòmics i educatius. El Pacte considera que totes les administracions han de ser part activa de la reindustrialització de les instal·lacions per garantir un futur laboral als 343 treballadors que Malhe acomiadarà a finals de gener. Per la seva part, l'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha demanat formalment a la multinacional alemanya que posposi el tancament de la fàbrica fins que hi hagi un comprador.
 
A banda de demanar la implicació directe del Govern i l'estat espanyol, els acords signats pel Pacte per a l'Ocupació també inclouen demanar a l'executiu de Pedro Sánchez que eviti la concessió d'ajudes dels fons Next Generation a les altres fàbriques que Mahle té a la península.

El Pacte per a l'Ocupació del Garraf el formen les sis alcaldesses de la comarca, la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, els principals sindicats, la Mancomunitat Penedès Garraf, Node Garraf, la UPC de Vilanova i la Geltrú, el Departament d’Educació i el Consell Comarcal del Garraf. Es va crear l'estiu del 2018 amb la intenció de millorar la qualitat del mercat laboral al conjunt de la comarca.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu