PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social van augmentar a totes les comarques a 30 de novembre


El nombre d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya a 30 de novembre va augmentar a totes les comarques, fins a un 3,7% respecte l'any passat, i se situa en 3.352.081 persones, segons dades definitives de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Les comarques on més van créixer van ser l'Aran (13,3%), l'Alta Ribagorça (8,2%) i la Cerdanya (7,7%). Pel que fa a les tes comarques més poblades de Catalunya, on hi ha més de la meitat del total d'afiliats, han registrat increments per sota la mitjana catalana. Concretament, al Barcelonès la xifra va augmentar un 3,2%, al Vallès Occidental un 2,7% i al Baix Llobregat un 2,6%. D'altra banda, en relació a l'octubre, la xifra d'afiliats es va mantenir estable, amb una pujada del 0,1%.
 
Quant als augments intermensuals per comarques, l'augment més important va ser a l'Aran, amb un 4,9% més, seguit de l'Alta Ribagorça, amb un 2,2% més. En altres 19 comarques, es van produir descensos, encapçalades per la Selva (-3,8%), el Baix Empordà (-2,7%) i el Tarragonès (-2,6%).

D'altra banda, al mes de novembre i respecte del mateix període de l'any anterior, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social augmenta lleugerament per sobre del d'homes –amb un 3,9% i 3,5% més, respectivament. al conjunt de Catalunya. Per comarques, totes augmenten tant el nombre d'afiliats com d'afiliades.

A 30 de novembre de 2021, la comarca on hi ha més igualtat entre afiliats per sexe és el Barcelonès, on el 51,2% dels afiliats són homes i el 48,8% són dones. En canvi, a la Segarra és on hi ha una proporció més baixa de dones afiliades (41,7%, enfront del 58,3% d'homes), juntament amb la Noguera, el Priorat, les Garrigues i el Pla d'Urgell.

Per franges d'edat, el 16,3% dels afiliats són menor de 30 anys; els de 30 a 44 anys representen el 36,5%; els de 45 a 54 anys el 28,4% i els de 55 anys o més, el 18,7% del total.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu