PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Àgora i Les Punxes creen Entredos Logistics, un nou centre logístic editorial a la Granada


Dos dels referents en la distribució a l'Estat, les Punxes i Àgora Solucions Logístiques, s'han unit per crear Entredos Logistics, una nova empresa que iniciarà la seva activitat l'1 de setembre de 2022. La proposta neix amb la voluntat d'assumir de forma conjunta els reptes actuals i de futur. Entredos Logistics donarà servei a més de 200 segells editorials, 60.000 títols i 2.500 llibreries de tot Espanya, unes xifres que per les dues distribuïdores representen una facturació total de més de 76 milions d’euros. El nou centre logístic s'ubica al Park Logístic Prologis, a la Granada. Entredos Logistics duplicarà, en capacitat, els actuals metres quadrats disponibles entre Les Punxes Distribuidora i Àgora Solucions Logístiques.

La iniciativa s'ha vist accelerada per la pandèmia i enmig d’un creixement del mercat del llibre a Espanya els permet néixer en un moment en què totes dues distribuïdores volen créixer i consolidar-se com a nou referent de la logística.

Entredos Logistics afronta la digitalització i l’automatització del procés logístic de la mà de Miebach Consulting, una de les empreses líders en l’àmbit de l’enginyeria i consultoria de la cadena de subministrament. Amb ells s’ha dissenyat un magatzem "eficient", segons detallen, gràcies a la "semi-robotització i a la correcta adequació dels sistemes d’informació necessaris per donar un servei òptim i adaptat a l’actual transformació digital".

El director general d'Àgora, Joan Abellà, i el soci i director financer de Les Punxes, i Oscar Baena, han volgut destacar que no és "habitual" en l'entorn empresarial buscar solucions conjuntes amb la competència. "Però en aquest cas no sols hem vist una oportunitat logística sinó una oportunitat d’aprendre els uns dels altres agafant el millor de cada un", reblen.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu