PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els treballadors de Mahle a Vilanova i la Geltrú faran vaga aquest dijous per rebutjar el tancament de la fàbrica


Els treballadors de Mahle a Vilanova i la Geltrú han convocat una jornada de vaga per a aquest dijous 16 de desembre. La plantilla vol mostrar així la seva oposició al tancament de la fàbrica, previst a finals de gener, segons va anunciar la direcció de la multinacional alemanya. Els treballadors de la fàbrica de pistons per a l'automoció aturaran la producció la nit de dimecres a dijous. Durant el matí tenen previst manifestar-se a Barcelona. Primer, davant el Parlament de Catalunya, on confien poder reunir-se amb representants dels diferents grups polítics. Posteriorment, la protesta es traslladarà al Consolat d'Alemanya, on els treballadors reclamaran suport per exigir a Mahle que faci marxa enrere en el tancament de la planta.
 
Mentrestant, continuen les converses del comitè d'empresa amb els representants de la companyia per negociar l'ERO d'extinció de la fàbrica, que suposa l'acomiadament de 343 treballadors. Fonts sindicals apunten a l'ACN que les reunions s'estan centrant en discutir la situació econòmica de la companyia, de manera que encara no s'ha afrontat el debat sobre les indemnitzacions.

Quan Mahle va anunciar que tancaria la fàbrica per una davalla de la demanda i el viratge de l'automoció cap al vehicle elèctric, el comitè va refusar-ho frontalment i va acusar la firma de fer una deslocalització encoberta. Els representants dels treballadors van avisar que serien "bel·ligerants" a l'hora de negociar, amb previsió d'aconseguir unes indemnitzacions de màxims. El període de negociacions acaba el 23 de desembre.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu