PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Cinema Kubrick de Vilafranca tancarà el 30 de desembre després de 27 anys de trajectòria


Vilafranca del Penedès es quedarà a finals d'any sense un dels seus principals referents d'oci cultural, el Cinema Kubrick, després de 27 anys de trajectòria. Tancarà portes definitivament el 30 de desembre, i deixarà orfe la comarca d'una oferta que el Cinema Casal no cobreix actualment.

La gerent, Maria Olivella, explicava les dificultats per les quals han passat en els darrers temps i que l'han dut a prendre aquesta difícil decisió: “aquests últims anys hem seguit compromesos amb la difusió i promoció del cinema en català i han sorgit moltes oportunitats per col·laborar amb entitats, però els canvis socials de l'oci i l'entreteniment així com també la pandèmia d'aquests dos últims anys, no han afavorit a que tot aquest esforç sigui respost pel públic. Hem allargat tot el possible per evitar aquest moment, però ens trobem amb una situació insostenible que ens ha forçat a prendre la decisió de tancar el cinema Kubrick".

El cinema Kubrick va néixer l'agost de 1994 per ampliar i millorar l'oferta cinematogràfica de les dues sales del cinema Bogart impulsada pel Francesc Olivella i la Paquita Ferran, i que van inaugurar el 14 de juliol del 1983. Una oferta multisales aleshores pionera a Catalunya, que aleshores només tenien els Cinemes Catalunya a Girona i el Casablanca a Barcelona, i que va ser guardonada els anys 1985, 1986 i 1991 amb el Premi Nacional de Cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat a la Millor Sala Exhibidora fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. Va tancar el setembre de 2006.

Durant 38 anys, la família Olivella ha impulsat una oferta de cinema de qualitat, amb estrenes simultànies a diferents ciutats espanyoles, pel.lícules d’autor en versió original subtitulada, cinema en català i una dilatada oferta, que al cinema Kubrick es va ampliar amb continguts alternatius (concerts, òperes, ballets internacionals) gràcies al sistema de projecció digital implantat el 2013.

Una sala que va néixer en homenatge al mític director de cinema nordamericà Stanley Kubrick, i que tot just fa dos anys celebrava un quart de segle, amb un concert cinematogràfic amb alguns dels majors èxits del cineasta.

Maria Olivella agreeix a tots els espectadors que han passat per les seves sales la seva fidelitat i suport durant tots aquests anys.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu