PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Les sales de concerts, "emprenyades" amb el tancament, alerten que els joves acabaran sortint "sense cap control"


"Enuig", "sorpresa" i "decepció" a les sales de concerts després de l'anunci del Govern de retornar a restriccions per lluitar contra la covid-19 que passarien per tancar l'oci nocturn i limitar l'aforament al 70% a la cultura, entre altres. El president de l'ASACC i gerent de Razzmatzz, Lluís Torrents, ha dit en declaracions a l'ACN que "esperaven" mesures de "tancament general" però no pas les anunciades per l'executiu, i que al seu entendre només afecten "un sector petit de la població" que a més és majoritàriament jove i "menys vulnerable" davant del virus. Torrents avisa a més que, com anteriorment, la població jove "buscarà la forma clandestina i sense control" per divertir-se de nit. Ha admès també que estan "emprenyats i decebuts", a més de "sorpresos", davant la intenció del Govern de tornar a tancar l'oci nocturn (paraigua dins del qual durant bona part de la pandèmia han quedat incloses les sales de concerts) i en tot cas limitar els aforaments al sector cultural fins al 70%.

"Esperàvem mesures, si la situació era complicada, per baixar el ritme general de vida, com s'ha fet a Portugal o Països Baixos", ha admès Torrents. "La mesura afecta la línia de flotació de la cultura, la música, i també a un públic com el jove que ja prou problemes té", ha lamentat el responsable de la sala Razzmatazz i president de l'associació que les agrupa totes.

Avís sobre els joves

Torrent ha dit que estan convençuts que la mesura "no serà la solució" quant a la seva efectivitat per reduir l'expansió de contagis, "perquè això només afectarà un 10% de la població, l'activitat continuarà, la gent anirà a treballar, agafaran el Metro, aniran a sopar, etc... els índex no baixaran i podem tornar a estar mesos i mesos amb les sales tancades".

El Govern vol retornar a les restriccions dures per lluitar contra la covid-19 i ha anunciat aquest dilluns un seguit de mesures com tancar l'oci nocturn i limitar l'aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres i duraran, en principi, quinze dies.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu