PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Ametller Origen pacta amb els sindicats un conveni amb un increment de sou del 8,5% repartit en tres anys


La cadena de supermercats Ametller Origen ha pactat amb els sindicats un conveni amb un increment de sou del 8,5% repartit en tres anys, segons ha informat UGT. D'aquesta manera, els sous de l'empresa, que ara voregen el salari mínim en les categories inferiors, pujaran un 3% el 2022, un 2,5% el 2023 i un 3% el 2024. L'acord també contempla una reducció de la jornada anual de 36 hores pels més de 2.000 empleats de l'empresa. A més, durant la seva vigència, el conveni inclou l'augment progressiu dels complements que es cobren per treballar un diumenge o un dia festiu. Així doncs, els treballadors passaran dels 25 euros actuals a rebre 50 euros per treballar en un diumenge el 2024. En el cas dels festius, l'augment és dels 13 als 19 euros.
 
El conveni fa possible l'equiparació amb el conveni sectorial i la recuperació de salaris, així com l'establiment de la igualtat entre parelles de dret i parelles de fet. Així mateix, el conveni implementa mesures d'igualtat com la igualtat retributiva.

La UGT considera que l'acord és un "gran avenç " perquè suposa un compromís futur de millora de les condicions de treball de la plantilla.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu