PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Ametller Origen celebra l'informe favorable de la Comissió Territorial sobre l'Agroparc Penedès


La firma Ametller ha celebrat l'informe favorable de la Comissió Territorial de Catalunya que, segons l'empresa, ha rebut el seu projecte Agroparc Penedès. La firma assegura que és el primer cop que es dona llum verda a un projecte d'interès territorial promogut per una iniciativa privada. Aquest informe suposa el tret de sortida de la tramitació administrativa i urbanística de l'expedient. El novembre passat l'Ajuntament de Gelida va aprovar per ple el primer tràmit. L'Agroparc Penedès proposa un nou model agroalimentari "100% sostenible i circular" que integrarà agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables en un únic espai. Preveu evitar l'emissió de 1.400 tones de CO2 cada any.
 
Amb un volum d'inversió previst de 180 milions d'euros, des d'Ametller destaquen que es tracta del primer projecte aprovat per la Comissió Territorial de Catalunya que inclou la dinamització de sol urbanitzable i no urbanitzable en un mateix espai amb l'objectiu d'aconseguir una economia circular.

L'Agroparc Penedès s'ubicarà a la zona nord de l'Alt Penedès, entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons, en una extensió de 258 hectàrees. El projecte preveu mobilitzar una activitat productiva valorada en 433 milions d'euros i crear més de 3.100 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts.

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu