La 15a Trobada de Dones d’Empresa va aplegar més d’un centenar de persones a l’hotel Ra del Vendrell

    El col·lectiu femení de Dones d’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) va celebrar el passat divendres la seva 15a trobada, amb l'assistència de 116 persones. La benvinguda va tenir lloc als jardins de l’Hotel Meridien Ra a la platja de Sant Salvador, amb l’actuació del grup Dumingu i activitats dirigides per fer xarxa entre les assistents. 

    Un cop acabada l’activitat i el concert, els assistents es van traslladar a l’interior de l’hotel, en un acte conduït per Xènia Castelltort. Eva Santos, del grup impulsor de Dones, va posar de manifest que era "un any important perquè Dones d’Empresa ha consolidat traspassar la comarcalitat per fer pinya amb diverses patronals". Prova d'això va ser l’assistència de diverses membres de ADEVAllès i ACEBSuma, la col·laboració reiterada de l’Institut Català de les Dones o la recent visita al col·lectiu Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

    Seguidament, va presentar la convidada d’honor de la nit, l’escriptora i periodista Empar Moliner, que va fer una divertida intervenció en la qual va fer un símil entre l’emprenedoria i l’escriptura, ja que ambdues requereixen fe en una mateixa. Va acabar amb una fàbula sobre la diferència entre els rossinyols i les caderneres on apel·lava a “creure en un mateix i a persistir a pesar de les inconveniències com a únic camí per assolir l’èxit”.

    Just abans de l’entrega del premi, la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, va incidir en com des de les patronals territorials “s’està fent una gran feina de visualització del talent femení que alberga l’emprenedoria de cada una de les comarques, que s’estén per tot el territori català i des d’on s’estan potenciant interessants projectes, com el Congrés de Dones, que en la 8a edició d’aquest 18 de novembre, adopta un acrònim dels objectius que persegueix, el Congrés CREA: Coopera, repensa, emprèn i activa’t". També es va anunciar la ponència principal, a càrrec de la periodista Rosa Maria Calaf.

    El moment més solemne de l'acte va ser quan Eva Santos va pujar a l’escenari amb Moliner i Lloveras a entregar el premi Dones d’Empresa 2022, que enguany va ser per l’emprenedora Ma Àngels Saumell, una  selecció unànime entre el grup impulsor. Santos va apuntar que “és una dona que no només fa de pagesa, sinó que innova amb el seu producte, fa territori i és un clar exemple de la frase de la terra a la taula, perquè està darrere de tot el projecte d’elaboració, administració i comercial de Melmelades Vinyet”.

    A l'acte hi va assistir la presidenta de l'Oncolliga, Assumpció Vilà, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, i de la regidora de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i membre fundadora del col·lectiu de Dones d'Empresa, Conxi Martínez.

     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu