El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el programa Dones RIU per millorar la capacitació de 80 dones de la comarca i inserir-les laboralment

    L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el programa d’ocupació Dones RIU, un programa d'ocupació comarcal destinat a la millora i inserció laboral de 80 dones desocupades en els àmbits rurals i urbà de la comarca.

    Per participar-hi cal posar-se en contacte amb el Departament d’ocupació del Consell Comarcal al 977 15 71 65 ocupació@baixpenedes.cat. A més, com a novetat, les persones que finalitzen amb èxit tots els tallers, rebran un incentiu de 300€.

    Segons les darreres dades d’atur de la comarca, de les 7118 persones aturades, 4200 son dones, un 60% del total. L’objectiu d’aquest programa és qualificar o requalificar les participants a través de programes totalment personalitzats i aconseguir la inserció laboral del màxim nombre de participants. Les dones que hi participin podran millorar la seva formació digital a més d’altres perfils que tinguin a veure amb l’economia verda, l’economia circular i l’economia digital. D’aquestes 80 places, 40 es repartiran entre persones de Vendrell, Calafell i Cunit, i les 40 restants seran de la resta de municipis de la comarca.

    Les primeres sessions informatives es faran el proper 10 d’octubre per informar a les possibles participants i seguidament es procedirà amb les entrevistes individualitzades. Aquest programa té una durada fins el 31 de maig de 2023 i està organitzat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, des del Consell Comarcal es buscaran ofertes laborals per tal de poder oferir els currículums de les participants. 

    Aquesta és la primera convocatòria que es realitza a la comarca i s’espera que tingui molt d’èxit. Aquest programa ha rebut una dotació de 152.200 € dels Fons Next Generation.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu