Corpinnat reivindica a la Generalitat el desplegament de la Llei Catalana del Vi abans de la pròxima verema

    Corpinnat va celebrar ahir al vespre la primera Nit de Verema, que va reunir una cinquantena de comunicadors del món del vi al celler Torelló de Gelida. En el decurs de l’acte, el president de la marca col·lectiva, Ton Mata, va emplaçar a la Generalitat a desplegar urgentment la Llei Catalana del Vi “com una eina imprescindible per ordenar el sector i propiciar un escenari d’entesa que permeti agrupar tots aquells elaboradors de vi escumós del Penedès compromesos amb el territori i la qualitat”.

    Ton Mata va demanar que el desplegament d’aquesta llei es faci efectiu abans de la verema de 2023, ja que porta més de dos anys en un calaix des que va ser aprovada pel Parlament el març de 2020.  El desplegament “ha de servir per definir i fixar els diferents models de producció (viticultor elaborador, vinificador elaborador, negociant, marquista i cooperativista) per tal de transmetre una informació transparent i veraç al consumidor i prestigiar el vi català”, va reblar.

    També “és el primer requisit per impulsar un futur espai comú que permeti distingir i posar en valor els grans vins escumosos que s’elaboren al Penedès”.  En aquest sentit, Ton Mata va reconéixer que des de Corpinnat sempre s’ha valorat l’impuls d’una Denominació d’Origen de vins escumosos del Penedès que integri les diferents sensibilitats del sector però sense renunciar als màxims estàndards de qualitat que, en el cas de Corpinnat, estan recollits en el seu reglament d’ús.Així doncs, Ton Mata va insistir que continuen existint tres línies vermelles irrenunciables: vinificació 100% a la propietat, compliment de tots els requisits per a tota la raó social i l’exclusivitat d’ús de les marques només per als vins del territori. 

    El discurs del president va estar precedit per l’actuació de l’actor i humorista Fermí Fernàndez, que va dedicar un monòleg al sector dels vins escumosos a través de la seva experiència personal i la d’alguns dels personatges que imita, com el periodista Carles Porta.

    Corpinnat cull 5,7 tones de raïm en una de les veremes més primerenques de la història

    La nova realitat provocada pel canvi climàtic ha fet d’aquesta verema una de les més primerenques de la història al territori Corpinnat. En total, en aquesta verema s’han collit 5.764.584 kg procedents de 1.099,2 hectàrees: 638 de vinyes pròpies i 461,2 de vinyes amb contractes de compra a viticultors.

    El preu, de mitjana, ha estat de 0,89 cèntims per quilo de raïm ecològic

    En compliment del Reglament d’Ús de la marca, els cellers Corpinnat aquesta verema han pagat el quilo de raïm ecològic com a mínim a 0,75€, 15 cèntims d’euro més que l’any 2018 quan es va realitzar la primera verema de Corpinnat.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu