Qalidès posa fi a una etapa com a Associació una vegada assolit l’objectiu de potenciar els vins de terrer al Penedès

    Qalidès Terrers del Penedès, associació constituïda el 2004 per defensar i promoure els vins del territori, ha aprovat posar fi a l’associació en la reunió celebrada divendres 14 d’octubre, a Pacs del Penedès.

    Els representants dels 14 cellers integrants de l’entitat han acordat posar fi a l’activitat de Qalidès ja que consideren assolits els objectius pels quals es va constituir l’associació ara fa 18 anys i escoltades moltes de les peticions, que ha recollit i impulsat la DO Penedès.
    El grup Qalidès manifesta “Tot i que creiem que és molt interessant que els membres de l’associació continuem treballant com un think tank, estem convençuts que el plantejament de l’associació ha de transformar-se per adaptar-se a la nova situació. Aquests darrers deu anys, la DO Penedès ha estat molt proactiva i ha donat resposta a algunes de les nostres peticions. Estem convençuts que continuaran fent molt bona feina en la defensa dels vins i del territori i per tant la nostra tasca com a associació ja no és necessària”.
    Qalidès va néixer amb l’objectiu de fer una sèrie d’actuacions per defensar el caràcter i la qualitat de vins del Penedès, potenciar els vins de terrer, donar a conèixer la llarga tradició vitivinícola de la regió i defensar l’entorn i identitat paisatgística del Penedès. Els elaboradors de Qalidès valoren molt positivament la feina realitzada per l’associació i considera que “s’ha exercit pressió i actuat com a lobby per millorar moltes coses que s’han aconseguit al llarg de tots aquests anys”.
    Entre les fites impulsades per la DO Penedès amb la contribució de Qalidès, destaquen el suport a projectes de petits cellerers, als que s’ha donat formació; l’elaboració del pla estratègic de la DO Penedès on es recullen moltes demandes dels cellers i viticultors; l’impuls a la sostenibilitat i la viticultura ecològica; la zonificació del Penedès; l’aposta per l’enoturisme i el congrés d’art i paisatge entre altres.
    L’associació vitivinícola també ha organitzat, durant aquests anys, activitats per donar a conèixer els vins, el territori i la història vitivinícola del Penedès, que inclouen els Speed
    tasting, un format de tast original i innovador, experiències de maridatges en diferents restaurants, els Debats Qalidès i cursos d’estiu a la Universitat de Barcelona.
    En l’última assemblea de Qalidès, celebrada el divendres 14 d’octubre, s’ha formalitzat posar fi a una etapa de l’associació tot i que continuaran reunint-se amb el compromís de tots els assistents de continuar treballant conjuntament per fer propostes a la DO Penedès. També s’ha acordat destinar el romanent dels comptes de l’associació al Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI), entitat sense ànim de lucre que organitza el Congrés d’art, paisatge vitivinícola i enoturisme. Els membres de Qalidès eren els cellers familiars Gramona, Can Feixes, Família Torres, Sabaté i Coca, Mas Candi, Jané Ventura, Finca Viladellops, Pardas, Cellers Augustus Forum, Jean Leon, Mas Comtal, Can Ràfols dels Caus, Parés Baltà i Albet i Noya.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu