El festival d’arquitectura 48h Open House clou a Sitges amb prop de 4.000 visitants

  3.957 persones han visitat aquest cap de setmana 11 edificis de Sitges i han recorregut els 2 itineraris en el marc del festival d’arquitectura 48h Open House Barcelona celebrat a la vila.

  D’aquesta manera, Sitges s’ha convertit en la població més visitada en el marc d’aquest certamen, després de la capital catalana. Els espais més visitats durant les dues jornades han estat l’Hotel El Xalet (Casa Bonaventura Blay- Villa Avelina), el CIM (Centre d’interpretació Malvasia de Sitges- El Corral de la Vila), l’Hospital de Sant Joan Baptista, la Fundació Stämpfli i el Palau de Maricel. Enguany la participació ha estat més alta que l’any passat quan es van registrar un total de 2.769 visitants. El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, fa un balanç positiu i constata que “estem molt satisfets per la participació de l'edició d'aquest any, tenint en compte que és el segon any que Sitges hi participa i ja ens hem convertit en el municipi, després de Barcelona, amb més públic.“

  El certamen, que permet difondre el patrimoni arquitectònic convida a descobrir o redescobrir espais i edificis, alguns dels quals normalment estan tancats al públic. Al llarg del cap de setmana s’han obert el Centre d’Interpretació Malvasia de Sitges (CIM)-El Corral de la Vila, la Masia Can Milà (seu de Turisme), la Biblioteca Santiago Rusiñol (Casa Miquel Utrillo), el Palau de Maricel (Maricel de Terra), el Museu del Cau Ferrat, l’Hotel el Xalet  (Casa Bonaventura Blay - Villa Avelina), Fundació Stämpfli, el Mercat Vell, l’Hospital de Sant Joan Baptista i la Casa Josep Planes Robert. A tocar de Sitges, també s’ha pogut visitar l’Autòdrom de Terramar, que pertany al terme municipal de Sant Pere de Ribes.

  Alhora també s’ha posat a l’abast del públic dues propostes més: l’Itinerari ‘Olor de Most’, un recorregut pels punts indispensables de la Malvasia a Sitges que inclou cellers desapareguts, la zona d’embarcament de les exportacions i altres sorpreses, i també, l’Itinerari Sitges Antic’; un recorregut per edificis que, modificats, ampliats, reformats i amb canvi d’ús, encara es poden visitar i que donen una idea de com era aquell Sitges de fa mil anys.

  Sitges participa per segon any consecutiu al Festival d’arquitectura 48h Open House, que també s’ha celebrat a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt. El certamen ha tancat la 13 edició amb un total de 76.400  assistents.

   Ja és a la venda el número 125

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu