Carme Ruscalleda dona el tret de sortida de la temporada de l'espigall a Canyelles

    Gastronomia, productes de la terra, medi ambient I natura es donen la mà en la jornada organitzada per l’Ajuntament de Canyelles sota el nom de Temps de Pagès.

    Té lloc aquest diumenge 6 de novembre en el marc del programa Benvinguda Tardor. Un dels actes destacats és l’inici de la temporada de l’espigall al territori, que es fa conjuntament amb Node Garraf i que compta amb la reconeguda xef Carme Ruscalleda.
    Una jornada plena d’activitats, en el marc de la qual també té lloc el lliurament del premi del I Certamen de Fotografia Pere Massana. Durant tot el matí, a la Bassa d'en Llot hi haurà la mostra d'animals de granja Petita Natura perquè els més petits en puguin gaudir.
    A les 10h del matí s'ha preparat una acció de neteja de la riera de Cal Deus en el marc del programa Let's Clean Up. I mitja hora més tard, una xerrada sobre la Vespa Velutina, a l'Espai Coworking, a càrrec de Fran Lucas, de Zuhari.
    A les 11:30h comença una passejada en bicicleta en el marc del projecte del Consell d'Infants de fer un carril bici. Es farà una passejada pel nucli de Canyelles. I a la mateixa hora, a les 11:30h, el geòleg Xavier Soler presenta el seu llibre Ara o Mai a l'Espai Coworking.

    Festa de Benvinguda de l'Espigall
    A les 12:15h comença la festa de benvinguda de la temporada de l'Espigall amb una amfitriona molt especial, la xef Carme Ruscalleda, que torna a Canyelles. Durant la festa, que es fa conjuntament amb Node Garraf i l'Associació d'Espigalls del Garraf, es farà un homenatge a dues de les pageses amb més tradició de la comarca del Garraf, Montse Marcé i Remei Gimeno.
    Tot seguit hi haurà un tast d'espigalls a càrrec dels alumnes de l'Escola d'Hostaleria de l'institut Joan R. Benaprès de Sitges i del Grup Dona de Canyelles. I un tast de Vins i Caves del Garraf.


    Certamen Fotogràfic Pere Massana
    Coincidint amb Temps de Pagès, el 6 de novembre té lloc el lliurament dels Premis del I Certamen Fotogràfic Pere Massana i l'inici de l'exposició amb les obres presentades. L'escenari d'aquesta activitat és l'Espai Coworking.
    A les 11h s'obre l'exposició amb un recull de les 89 fotografies presentades a aquesta primera edició del certamen, sota el títol Canyelles, racons i records. 
    La mostra es podrà visitar també els dies 12 i 13 de novembre. El dia 12, d'11h a 14h i de 17h a 19,30h. I el dia 13, d'11h a 14h.
    Al mateix espai hi haurà una mostra de càmeres fotogràfiques antigues. A les 12h es farà un homenatge a la figura de Pere Massana i tot seguit una taula rodonadebat sobre el món de la fotografia, que comptarà amb la participació de professionals
    de l'àmbit com Xavier Pascual, Xavier Saumell, Fina Lunes i Rafael Gavaldà. El moderador serà Joan Nadal.
    I a les 13h tindrà lloc el lliurament dels premis del certamen. Cal recordar que s'han establert tres premis de 500 euros, 300 euros i 100 euros respectivament.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu