La Ruta del Xató inicia la temporada 2022-2023 a Calafell amb Oriol Balaguer com a nou ambaixador

  Ahir al migdia es va presentar oficialment la nova temporada de Ruta del Xató 2022-23 a la platja de Calafell, que enguany celebra la seva vint-i-sisena edició. 

  A la inauguració es va presentar el nou ambaixador d'enguany, el mestre pastisser Oriol Balaguer, guanyador de les Millors Postres del Món 2001, que va rebre la maça de morter d'en Jordi Guillem, ambaixador de la passada edició. 
  La cerimònia fou oficiada a la Pl. Manila, a la Platja de Calafell, donant el tret de sortida a cinc mesos d'intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l'entorn del món xatonaire.
  Fins al mes d'abril, els millors restaurants de la Ruta del Xató, oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató.
  Carme García, vicepresidenta del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès, fou l'encarregada de donar la benvinguda als convidats i als mitjans de comunicació presents. Amb un to reivindicatiu, va fer esmena de les dificultats que ha tingut el sector de la restauració durant la covid i en la implicació que tenen els gremis de restauració i hostaleria, en fer possible que iniciatives com la Ruta del Xató ajudin a donar visibilitat al territori, i en especial a l'oferta gastronòmica dels restaurants de la zona.
  Oriol Balaguer, Ambaixador de la Ruta del Xató d'enguany, va rebre una maça de morter de mans del xef Jordi Guillem, Ambaixador de la Ruta del Xató a la passada edició. Aquest gest simbòlic, ja tradicional, dona el tret de sortida a cinc mesos d'intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, sempre a l'entorn del món xatonaire. Fins al mes d'abril, els restaurants de la Ruta del Xató oferiran a la seva carta diferents propostes culinàries basades en el xató. Oriol Balaguer va manifestar l'honor que per a ell representa ser ambaixador d'una de les marques gastronòmiques històriques de Catalunya, tot comprometent-se a fer-ne promoció sempre que pugui. 
  Oskar Stöber Blázquez, president de la Ruta del Xató, va encoratjar als restauradors i als tècnics de turisme a continuar treballant en la difusió de la gastronomia que ens fa diferents, tot recordant que el veritable protagonista de la festa és el xató.
  Ramon Ferré, l'alcalde de Calafell, va tancar l'acte amb un to de complicitat absoluta amb el nou ambaixador, veí de Calafell, al qual va poder agrair personalment la seva implicació amb Calafell, amb la Ruta del xató i el territori en general. Ferré, va posar especial èmfasi en la singularitat del plat i en els atractius del territori del Gran Penedès, que vincula el patrimoni local amb el gastronòmic, amb ingredients km0, de l'horta i de la mar.
  Enguany la campanya publicitària de la Ruta del Xató escenifica un joc, "El Joc de la Ruta del Xató", un nou format de catàleg on es presenta l'oferta gastronòmica i turística del territori, per jugar-hi a la sobretaula amb la família o els amics, després de gaudir d'un bon xató.
  La campanya creada per l'agència de comunicació, adn studio, posa l'èmfasi en el divertiment, mitjançant un joc de taula, on els participants descobriran la cultura xatonaire i tota l'oferta gastronòmica cultural de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

  Ja és a la venda el número 137

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu