Secret del Priorat 2019 de Família Torres, entre els millors vins del 2022 segons Wine Enthusiast

    Secret del Priorat 2019 de Família Torres ha entrat a la llista ‘The Enthusiast 100’, que publica anualment la prestigiosa revista americana Wine Enthusiast amb els millors vins de l’any.

    Els editors de la publicació van fer la selecció a partir de 21.000 vins tastats a cegues procedents de 17 països, en busca de “vins convincents, deliciosos i àmpliament disponibles amb una excel·lent relació qualitat-preu”. La segona anyada d’aquest vi del Priorat s’ha situat en la posició 31, amb 92 punts, el que el converteix en el més ben classificat dels 4 vins catalans i el segon dels 8 vins espanyols inclosos a la llista.

    Secret del Priorat, l’última novetat del celler de Família Torres al Priorat, transmet el paisatge i la diversitat d’aquesta extraordinària regió vitivinícola. El vi és un cupatge compost majoritàriament per les varietats autòctones garnatxa i carinyena i procedeix de vinyes seleccionades de la comarca que formen un mosaic de vinyes típiques plantades en costers i sòls de llicorella.

    Secret del Priorat, amb una criança de 12 mesos en botes de roure francès, és, en el seu conjunt, un vi harmònic i respectuós amb la tradició i cultura local. El seu nom i etiqueta evoquen la bellesa i la màgia del Priorat, un lloc on la natura revela contínuament els seus secrets a través de petits detalls, com les flors dels vells ametllers que creixen entre els ceps.

    La segona anyada, 2019, va ser relativament seca, tot i que algunes pluges van contribuir al bon creixement vegetatiu de les plantes. Les temperatures es van mantenir dins de la normalitat, amb mínimes lleugerament superiors a la mitjana, tot i que l’estiu no va ser particularment calorós. El crític de Wine Enthusiast, Mike DeSimone, destaca en les seves notes de tast el color “granat fosc” i “les aromes de mora, fruits vermells i vainilla, la xarxa de tanins delicats que recolzen els sabors de magrana, fruits vermells, mentol i cacau en pols; i al final, notes de pell de taronja confitada i violeta”.

    Un altre vi de Família Torres Priorat que també ha estat reconegut recentment és Perpetual 2017 (DOQ Priorat), elaborat amb ceps de carinyena i garnatxa de 80-100 anys. La crítica de vins Sarah Jane Evans MW l’ha puntuat amb 96 punts i l’ha qualificat d’'excel·lent' a l’article titulat 'Vins negres indígenes espanyols' publicat a la reconeguda revista britànica de vins Decanter.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu