L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta l'oferta formativa per al 2023

    L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha presentat les propostes formatives que oferirà  enguany. El 15 de febrer iniciarà dues formacions adreçades a persones en situació d’atur.

    La primera permetrà obtenir el Certificat de Professionalitat de creació i venda de productes i serveis turístics. Es tracta d’una formació de 720 hores, 120 de les quals de pràctiques, que es realitzarà als matins, i per al qual hi ha 15 places disponibles. La segona és un Certificat de Professionalitat en Sommelieria, l’únic que té el reconeixement de l’Associació Catalana de Sommeliers. Es tracta d’un curs que es realitzarà de  15 a 20h, de dilluns a divendres, que té una durada de 740h, de les quals 80 es realitzen en un centre de pràctiques.

    En l’àmbit de la formació contínua també es farà una formació especialitzada de Sommelier per a treballadors en actiu. Serà un curs semipresencial que es realitzarà els dimarts de 16.30 a 20.30h, amb 23 places disponibles.

    D’altra banda, el 22 de febrer s’iniciarà una formació de creació de productes que es combinarà amb la història del vi al Penedès. Anirà a càrrec de l’historiadora Alba Gràcia i consistirà en 30 hores. Es realitzarà de forma quinzenal i inclourà visites i tasts a diversos cellers. La informació sobre les formacions es pot consultar a la web: https://escolaenoturisme.vilafranca.cat.

    La directora, Ester Garcia, explicava que l’escola té actualment el triple de demanda de professionals que de persones que s’estan formant, per això, els alumnes tenen una inserció laboral del 100%.  Una altra de les novetats és que a partir d’ara es vol obrir l’escola en tot moment, organitzant trobades amb l’equip directiu per donar a conèixer les diferents propostes que treballen.

    L’escola compta també amb un punt d’informació i orientació per a persones treballadores que tenen experiència, però no titulació. El servei les acompanya en el procés d’acreditació de les competències.

    La regidora d’Educació de l’Ajuntament, Txell Montserrat, ha apuntat que “l’escola té una oferta molt potent. És una aposta de l’equip de govern que cal promocionar i que compta amb professionals reconeguts i cursos de qualitat”.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu