Sitges aprova el pressupost municipal d’enguany, de gairebé 53 MEUR

  El ple municipal de Sitges va aprovar dimecres el pressupost d’enguany, de 52,8 MEUR, una xifra que iguala els comptes del 2022. L’executiu ha defensat que el pressupost “evita hipoteques” per al proper govern que sorgeixi de les eleccions del maig, i ha apuntat que els comptes s’equilibren en un context d’increment de la depesa i disminució dels ingressos, especialment per la caiguda del 25% de la recaptació de les plusvàlues.

  Pel que fa a les inversions, es preveuen 930.000 euros per reformar el centenari edifici del Patronat d’Acció Social Catòlica, que el consistori va comprar el 2018 per quasi un milió d’euros. Els comptes també inclouen 1,3 MEUR per a la nova escola de música i 1,2 per adequar la Masia de Santa Bàrbara.

  D’altra banda, el govern ha defensat que els comptes preveuen 22,7 milions per a manteniment de l’espai urbà, polítiques d’habitatge i gestió de platges, i 15,5 milions a atenció social, cultura, esports, educació i salut. També hi ha una partida de 2,7 milions reservats per a promoció econòmica i turisme.

  “Aquest pressupost vol ser una contribució per garantir un futur sostenible per Sitges, per a la ciutadania i per a totes les persones que hi viuen, però també per a les generacions futures”, ha assegurat la regidora d’Hisenda, Carme Almirall al ple extraordinari celebrat aquest dimecres.

  L’aprovació inicial dels comptes ha tirat endavant amb el suport dels dotze membres del govern (ERC, PSC, Sitges GI, Guanyem i El Margalló) i del regidor no adscrit Ignasi Rubí. Al seu torn, els quatre regidors de Junts i altres tres regidors no adscrits hi han votat en contra, mentre la regidora de Comuns Verds de Sitges s’ha abstingut.

   Ja és a la venda el número 128

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu