L'ICF Capital inverteix 2 MEUR en una ampliació de capital a la companyia familiar Especialitats Masdeu

  L'Institut Català de Finances, a través del fons ICF Capital Expansió II, ha invertit 2 milions d'euros en una ampliació de capital a la companyia familiar Especialitats Masdeu, líder en l'elaboració de bases alimentàries prèmium com galetes per a canapès, cassoletes o petits cons, i de pasta de full, com voulavents.

  L'ICF Capital va entrar en el capital de la companyia l'any 2018 amb l'objectiu de duplicar la capacitat productiva de la planta de Puigdàlber, a l'Alt Penedès, consolidar l'adquisició de la francesa Mariebel SAS i accelerar la internacionalització. L'any 2020, Especialitats Masdeu també va adquirir l'empresa Especialitats Vila, fabricant de pa de pessic, i ara part del grup.

  La nova ampliació de capital de l'ICF a Especialitats Masdeu "referma el compromís de l'entitat financera pública amb la companyia catalana per continuar acompanyant el seu creixement i consolidar el seu lideratge", segons ha indicat en un comunicat.

  El pla de negoci d'Especialitats Masdeu pretén impulsar la facturació de l'empresa a través de la internacionalització, la inversió en desenvolupament de producte i maquinària productiva.

  El grup Masdeu té actualment 72 treballadors, i compta amb oficines comercials a Catalunya i França, amb plantes de producció a Puigdàlber (Alt Penedès) i a Les Lucs-sur-Bolougne, prop de Nantes. La companyia exporta a 32 països i el 2022 va duplicar la facturació, superant els 12 milions d'euros.

  El fons de l'ICF que ha invertit en el grup Masdeu, ICF Capital Expansió II, és un fons de capital risc amb una política d'inversió en empreses catalanes, sobretot industrials, amb plans estratègics de creixement orgànic, com internacionalització o increment de la producció, o inorgànics, és a dir, l'adquisició d'altres companyies.

  Ja és a la venda el número 137

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu