L'Ajuntament de l'Arboç destinarà 900.000 euros dels fons Next Generation a la rehabilitació d'edificis residencials per a la millora de l'eficiència energètica

    L'Ajuntament de l'Arboç ha rebut una subvenció de 901.773,39 € per a la rehabilitació d'edificis residencials a l'Arboç durant aquest 2023 amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica de la vivenda.

    Només 7 municipis de la província de Tarragona han tingut accés a aquest finançament un cop revisades totes les sol·licituds per part de l'agència de l'habitatge de Catalunya. Se'n podran beneficiar les edificacions construïdes abans de 1981 i que es trobin dins d'alguna de les zones envoltades per la franja vermella del següent mapa. Aquest import que ha rebut l'Ajuntament està inclòs en un programa d'ajuts dels fons europeus Next generation.

    Les actuacions de rehabilitació que es subvencionaran seran totes aquelles que, siguin del tipus que siguin, en conjunt suposin una reducció del consum d'energia primària no renovable (EPNR) de com a mínim un 30%, i una millora de l'aïllament de l'habitatge del 25% o més. L'import de la subvenció variarà amb un mínim del 40%, podent arribar fins al 80%, amb un límit de 21.400 € per habitatge, en funció de la millora d'eficiència energètica obtinguda.

    Les sol·licituds de subvenció les gestionarà l'agència catalana de l'habitatge, tot i que serà l'Ajuntament de l'Arboç l'encarregat de tramitar els projectes que puguin sorgir al municipi.

    En els propers dies l'Ajuntament oferirà una sessió informativa sobre com sol·licitar els ajuts, els seus objectius i els terminis.

    Aquesta subvenció es va obtenir gràcies a les gestions de la regidoria d'habitatge juntament amb la nova regidoria de transició ecològica.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu