La Casa del Terme de Ribes, nova seu de l’associació Talent Femení

  L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha cedit a l’associació Talent Femení l’edifici municipal de la Casa del Terme, situada a Sota-Ribes. A partir d’ara aquest emplaçament serà la seu de l’entitat, que té com a objectiu impulsar al municipi activitats i accions per reforçar el paper de la dona i el seu empoderament a partir de tres eixos de treball: empresa, igualtat i educació.

  L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido va lliurar el passat divendres les claus de l’edifici a la presidenta de Talent Femení, Susana Villagrasa. Es tracta d’una cessió temporal, amb una durada d’un any que es pot prorrogar per acord de la Junta de Govern Local, i a precari.

  L’alcaldessa va explicar que el consistori ha estat treballant i col·laborant amb Talent Femení i ara “hem volgut concedir-li aquest espai perquè pugui tenir una seu permanent a Sant Pere de Ribes i poder treballar no només al municipi, sinó també en l’àmbit de la comarca i més enllà de la comarca”. Alhora l’ajuntament també va signar un conveni de col·laboració amb Talent Femení a través del qual “estarem presents a les escoles i instituts; treballarem també en l’àmbit de l’emprenedoria i l’empresa i, sobretot, farem xarxa entre les pròpies dones emprenedores i empresàries de manera que es pugui visibilitzar aquest talent femení”, va destacar l’alcaldessa.

  La presidenta i fundadora de Talent femení, Susana Villagrasa, va agrair a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes tornar a tenir una seu, ja que portaven 4 anys sense tenir-ne. Villagrasa, a més, va remarcar que sigui en “un lloc tan emblemàtic” com la Casa del Terme de Ribes, que va ser la primera escola del poble i també va acollir el primer ajuntament. “Volem treballar en horitzontal, amb l’educació de les noves generacions de dones, les dones que ja tenen negoci i amb un projecte social que és l’empoderament de la dona que ha patit violència de gènere”, indicava la presidenta de l’entitat.

  Talent Femení ja treballa en l’organització d’una jornada de cara a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que previsiblement tindrà lloc al Castell de Ribes. La seva presidenta va assenyalar que es tractarà d’una taula rodona, on diferents dones de diversos sectors explicaran les seves experiències. A més, l’associació també fomentarà les formacions, l’assistència social i ajudarà a “fer xarxa per tal que les dones ens ajudem les unes a les altres” amb l’objectiu d’impulsar la promoció empresarial de la dona i l’associacionisme.

  L’entitat obrirà la Casa del Terme per atendre al públic tots els dimecres, de 10h a 13h.

  Ja és a la venda el número 139

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu