La Generalitat rebutja alliberar el peatge de la C-32 i defensa els futurs descomptes per a usuaris habituals

    El Departament de Territori ha rebutjat la gratuïtat dels peatges encara existents a Catalunya –que depenen de la Generalitat– per l'impacte pressupostari de la mesura i pel fet que "es desviaria de les polítiques de descarbonització de la mobilitat" i d'incentiu del transport públic.

    Fonts de la conselleria han valorat així la protesta que ahir diumenge va tallar l'autopista C-32 al Garraf. Segons el Govern, les polítiques de mobilitat sostenible són "prioritats" de l'executiu i per això defensa el pagament per ús de les infraestructures viàries. 

    La protesta de diumenge la van protagonitzar mig centenar de vehicles que reclamaven que els viatges d'anada i tornada fets en un mateix dia per la C-32 siguin gratuïts. Els conductors es van concentrar a Vilanova i la Geltrú i van accedir a la C-32 fins a Sitges, on van ocupar tots els carrils en sentit nord i van reduir la velocitat fins provocar un tap que es va allargar una mitja hora.

    La Generalitat ha defensat els descomptes que preveu aplicar a partir del mes de març a aquesta via i que faran que els usuaris del peatge de Vallcarca (Sitges) paguin "menys del que pagaven l'any 2005, fa gairebé 20 anys" i que el tram de Cubelles (Garraf) a Calafell (Baix Penedès) sigui gratuït. L'alliberament total dels peatges, argumenta la conselleria, se sumaria als prop de 50 milions d'euros que ja assumeix la Generalitat en concepte de bonificacions, descomptes i reduccions de les tarifes.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu