La Federació Empresarial del Gran Penedès firma un conveni amb Acelera Pime Rural Secartys/Sinergia per facilitar la digitalització de les empreses en poblacions de menys de 20.000 habitants

    En el marc de la millora de la competitivitat de les empreses del territori Penedès Garraf, la Federació Empresarial del Gran Penedès, de la mà de l’Oficina Acelera Pime Rural Secartys/Sinergia, han signat un acord per implementar el programa de digitalització de Red.es, i arribar al màxim d’empreses, en poblacions de fins a 20.000 habitants.

    Segons Neus Lloveras, presidenta de la FEGP “Tot el que siguin projectes que millorin la competitivitat del territori i inverteixin fora de l’àrea metropolitana, reforçant la singularitat de les nostres comarques, són projectes que des de la FEGP trobaran cabuda i recolzament. Acelera Pime Rural Secartys/Sinergia ens ofereix mitjans per seguir el camí que hem començat arran de la pandèmia, amb la canalització des de la FEGP de programes de digitalització per les empreses. Ara l’oferta i la demanda quedaran visibilitzades” i afegeix “L’empresa que no s’actualitzi tecnològicament, perdrà competitivitat, aquestes ajudes serveixen per tenir a l’abast l’oferta del mercat i millorar els processos tecnològics, els empresaris han de saber quines oportunitats tenen al seu abast.”

    Les accions es concreten en la identificació de les empreses localitzades en municipis de menys de 20.000 habitants i oferir-los eines i informació per a la digitalització dels seus processos. Jordi Ortiz president de Sinergia i CEO de Secartys comenta “La idea d’aquest conveni és apropar la digitalització a les empreses, preguntant què necessiten i adaptar la proposta segons la demanda tecnològica. Entre d’altres accions,a través de l’organització d’esdeveniments i tallers d’innovació oberta volem apropar les solucions tecnològiques a les empreses de territori que responguin als seus reptes i millorin la seva competitivitat ”

    A l’acte de la signatura hi han assistit els presidents de les dues organitzacions, Neus Lloveras i Jordi Ortiz, i els ha acompanyat Josep Maria Vives, secretari de Sinergia i coordinador de la sectorial de tecnologia de la FEGP. En la seva intervenció s’ha mostrat molt satisfet de l’acord, i diu “Sinergia ha posat el programa Acelera Pime Rural a l’abast de totes les associacions TIC de Catalunya, en el territori Penedès hem contactat amb Startups Penedès i amb TIC Garraf-Penedès que formen part de la FEGP. La manera de canalitzar tot el projecte ha estat el contacte amb la Federació Empresarial, que és qui està al territori, té coneixement de la problemàtica i té accés a les empreses i a les institucions per detectar les necessitats per la transformació digital”.

    El marc temporal de les accions es compren des d’ara fins el 31 d’agost de 2024, el procés d’execució s’anirà informant segons la seva realització des dels mitjans de comunicació i els mitjans propis de la FEGP.

    Les Oficines “Acelera Pyme rural” posades en marxa per Red.es, entitat adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital compten amb un pressupost global de 23,8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80% del pressupost subvencionable i les entitats beneficiàries la resta. Les actuacions són finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l'agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu