La FEGP i CESCE signen un acord de col·laboració amb l’objectiu de millorar la informació en riscos de vendes i la competitivitat de les empreses

    La Federació Empresarial del Gran Penedès i la Compañía Española de Seguros de Crédito a la Exportación (CESCE) han signat un acord que vincula les dues entitats per treballar conjuntament en l’assessorament d’empreses en termes de riscos de vendes.

    Aquest acord facilitarà la coordinació de les dues entitats en l’organització de sessions formatives i actes de difusió que siguin d’interès per les empreses associades a la FEGP i del territori.

    Durant l’acte de signatura, el Director Territorial de Catalunya i Balears de CESCE, el Sr. Joaquim Montsant, ha celebrat que aquest acord “és una oportunitat per conèixer millor les necessitats de les empreses de les comarques del Penedès-Garraf i ajudar-les a millorar la seva gestió de riscos per anticipar-los.” Afirma que la companyia vol aportar el seu “granet de sorra” al territori amb solucions adaptades a perfils d’empreses amb facturacions fins a 6 MEUR. Fins ara, les companyies d’assegurances no tenien eines tan específiques per aquest tipus d’empreses, “ara les tenim i és necessari que, en l’entorn tan complex, canviant i exigent de l’economia actual, les empreses prenguin consciència dels riscos i les coneguin” afirma.

    La col·laboració amb la Federació Empresarial ve de la mà de XM Consultoria, agents en exclusiva de CESCE, que faran d’intermediaris en les consultes i assessoraments de les empreses del territori que sol·licitin aquests serveis. Han assistit a l’acte de signatura la seva gerent, la Sra. Beatriz Romera, i el seu soci Fundador, el Sr. Xavier Montoliu, que afirma que aquest acord “el podem situar dins de l’economia col·laborativa de proximitat: treballem des de molt a prop per arribar més lluny”. Aquí el Sr. Montsant ha afegit “L’acord ens permet estar a prop i tenir un equip concret de persones que desenvolupen la feina i això té molt de valor”.

    La presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, la Sra. Neus Lloveras, ha reafirmat el sentit de l’acord i destaca la importància de poder oferir un servei de proximitat que sigui fàcil i àgil per les empreses del territori. “Comptar amb XM Consultoria és un gran pas per apropar aquests serveis al territori. Una de les fortaleses de l’economia catalana ve de l’exportació i els últims anys ha guanyat molta força. Per això, més que mai, és important no córrer riscos i tenir assegurades les vendes de les nostres empreses” rebla Lloveras.

    Pròximes actuacions en el marc de l'acord

    Amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i identificar punts de millora vinculats a la gestió dels riscos, les parts es comprometen a promoure l’organització de sessions formatives per a l’aprofundiment i posterior difusió de temes d’interès per als associats, com poden ser sessions sobre mercats internacionals, finançament alternatiu, eines innovadores i flexibles per a la gestió, control i prevenció de riscos comercials, entre altres.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu