El BOE publica el projecte d'eix elèctric entre Lleida i Barcelona que farà 118 quilòmetres

  El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir dilluns l'anunci oficial del Ministeri de Política Territorial sobre el projecte de l'eix elèctric entre Lleida i Barcelona de 118 quilòmetres i 63,35 MEUR.

  La infraestructura ha de substituir una antiga línia amb una millora del traçat i amb una reducció del 25% de suports. La Generalitat va concedir al gener a Red Elèctrica l'autorització administrativa que permet la construcció d'aquest nou eix de 220 kV des dels Magraners, a Lleida, fins a Begues (Baix Llobregat) passant per municipis del Camp de Tarragona. Ara s'obre un període de 30 dies per presentar al·legacions al projecte que la companyia va definir com el més important dels darrers anys a Catalunya.

  Les subestacions per on ha de passar aquest nou eix són les de Magraners i Juneda, a la demarcació de Lleida, l'Espluga de Francolí i Montblanc, a la demarcació de Tarragona, i finalment Penedès i Begues, a la demarcació de Barcelona. Un dels objectius és millorar la qualitat del subministrament i impulsar la transició energètica a un total de 30 municipis, segons va explicar al seu dia la companyia.

  Els municipis per on passarà aquest nou eix són: Lleida, Torregrossa, Juneda, Les Borges Blanques, La Floresta, Arbeca, Els Omellons, Vinaixa i Tarrés, a les comarques de Ponent; Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Barberà de la Conca, la Cabra del Camp, El Pla de Santa Maria, Pont d'Armentera, Aiguamúrcia i el Montmell, a Tarragona, i Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Vilobí del Penedès, Pacs del Penedès, Les  Cabanyes, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet de Penedès, Olesa de Bonesvalls, Vallirana i Begues, a la demarcació de Barcelona.

  El projecte ha de reduir en un 255 els suports que hi ha actualment amb l'antiga línia i preveu el desmantellament i restauració completa d'aquells trams que no coincideixen amb el nou eix, que s'hauria allunyat encara més dels municipis i nuclis aïllats.

  Ja és a la venda el número 129

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu