El Grup Ametller Origen incorpora el Doctor en enginyeria agroalimentària i biotecnologia Joan Simó per impulsar la innovació i sostenibilitat al llarg de tota la seva cadena de valor

  Amb una clara aposta per transformar l’industria agroalimentària en un sector més innovador i sostenible i accelerar la posada en marxa de projectes d’agritech i foodtech, Ametller Origen ha incorporat al biòleg i doctorat en enginyeria agroalimentària i biotecnologia Joan Simó com a director d’Innovació i Desenvolupament del grup.

  Simó compta amb una dilatada experiència de més de 10 anys en la recerca en l’àmbit agroalimentari, primer com a investigador i posteriorment com a investigador principal d’un grup de recerca SGR acreditat per la Generalitat de Catalunya i director científic de la Fundació Miquel Agustí. Des del 2019 ocupava el càrrec de coordinador de l’àmbit agroalimentari de la UPC, gestionant projectes competitius a nivell estatal i europeu i coordinant grups de recerca. En aquesta etapa, Simó va impulsar la creació del Centre Específic de recerca Agrotech UPC amb més de 60 investigadors, així com el Cannabis HUB, que actualment compta amb més de 40 socis del sector. En el marc del Cannabis HUB també va exercir com a director del primer postgrau de Tecnologies de producció i transformació del Cannabis. Entre els seus projectes professionals, destaca també la creació de dues empreses relacionades amb el disseny de cobertes i solucions verdes per a la ciutat i amb el diagnòstic i assessorament genètic.

  La incorporació de Simó al Grup Ametller Origen és clau per seguir desenvolupant a curt i mig termini l’estratègia de la companyia i l’impuls de la circularitat i sostenibilitat en tots els seus processos al llarg de la seva cadena de valor –des del camp, passant per la transformació, la distribució i venda d’aliments-. La companyia considera que tant el seu futur com el del sector agroalimentari passa per la innovació i la sostenibilitat, per això, projecta l’Agroparc Penedès com un punt clau per aconseguir-ho, esdevenint el primer districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu.

  Amb l’Agroparc -que integra agricultura, indústria i energies renovables-, el Grup Ametller Origen vol apostar per la transformació del sector agroalimentari, posant especial èmfasi en la consolidació de la producció primària a través de la digitalització, l’increment del valor afegit, la gestió eficient dels recursos i la formació i transferència tecnològica. El projecte vol aprofitar les externalitats de cada vertical com, per exemple, l’aigua sobrant dels processos industrials per reutilitzar-se per a la part agrària després de ser depurada, la utilització dels residus vegetals com a compost o la proteïna a través de la bioconversió.

  Tanmateix, Simó liderarà també la posada en marxa de l’Institut d’Agricultura Tecnificada iAGRITECH, un centre de formació i investigació per formar als futurs tècnics agrícoles. L’Agroparc serà també un pol d’atracció per petites i mitjanes empreses dels sectors d’agritech i foodtech, on s’impulsaran projectes innovadors en aquests àmbits per garantir el futur de l’agricultura i l’alimentació. La transferència de coneixements serà també clau per poder convertir l’Agroparc en un punt de trobada d’innovació de l’agricultura tecnificada i sostenible del sud d’Europa.

  La innovació forma part de l’ADN del Grup i, per això, des dels seus inicis treballa juntament amb altres empreses del sector, universitats i centres tecnològics per impulsar projectes de col·laboració tant en la seva activitat agrícola com en la transformació i distribució de productes.

  Amb la incorporació de Simó com a director d’Innovació i Desenvolupament, el Grup Ametller Origen reforça la seva estructura directiva i projecta un futur en clau sostenible i circular per esdevenir un referent i demostratiu que una altra manera de produir aliments és possible. L’alimentació serà un els grans reptes de la societat en els pròxims anys i, a través de la innovació, el Grup Ametller Origen vol garantir una alimentació saludable, justa i sostenible.

  Ja és a la venda el número 139

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu