Comencen els treballs per ampliar la depuradora de Calafell i augmentar-ne la capacitat de tractament en un 50%

  L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha començat els treballs per ampliar la depuradora de Calafell i incrementar, així, en un 50% la capacitat de tractament.

  Actualment la capacitat de tractament de la depuradora és de 12.000 m3/dia i amb l'ampliació s'arribaria als 18.573 m3/dia, adequant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures. L'actuació, que durarà 13 mesos, servirà també per modernitzar la instal·lació, que està en funcionament des del 1995. El pressupost és superior als 7 milions d'euros. Una altra de les actuacions previstes en l'ampliació és la millora del funcionament de l'estació de bombament de la Creu Roja, i que té la funció d'impulsar les aigües residuals fins a la depuradora.

  Per garantir-ne el funcionament en cas d'incidència es construirà un segon bombament de suport, duplicant així la capacitat per transportar les aigües residuals. També es renovaran els equips de desbast i impulsió, s'incrementarà la capacitat de bombament amb la instal·lació d'una bomba addicional i s'elevarà la coberta per a millorar el gàlib del pont grua.

  Ampliació de la depuradora

  En el marc dels treballs d'ampliació de la depuradora, també es construirà una segona línia de pretractament, un tercer decantador secundari, la substitució del sistema d'aireació dels reactors biològics i l’ampliació de la zona facultativa dels mateixos. Pel que fa a la línia de fangs, es construirà un segon espessidor per gravetat i se substituirà el sistema de deshidratació de fangs. Finalment, es construirà una instal·lació que tractarà els residus provinents de les neteges dels bombament que conformen el sistema d'impulsió i es dotarà la instal·lació d'energia solar fotovoltaica.

  Segons dades de l'ACA, actualment hi ha 545 depuradores en servei a Catalunya que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població. La de Calafell és una de les deu que hi ha a la comarca del Baix Penedès.  

  Ja és a la venda el número 142

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu