Vilafranca del Penedès crea una ruta turística per potenciar el patrimoni vitivinícola

    L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha creat una nova ruta turística per potenciar el patrimoni vitivinícola de la ciutat.

    Sota el nom de ‘Vilafranca, Ruta Urbana del Vi’, el projecte és un recorregut de 3,5 quilòmetres pel nucli urbà on es poden observar elements relacionats amb la cultura i l’economia del vi que han modelat la ciutat durant els darrers dos segles. Les nou estacions de la ruta permetran descobrir “aspectes desconeguts de la història vitivinícola de Vilafranca, amb textos totalment inèdits i supervisats per historiadors, geògrafs i especialistes diversos”, ha apuntat la regidora de Turisme, Maria Dolors Rius, durant la presentació de la ruta aquest dimarts al matí.

    L’objectiu de la ruta és “donar a conèixer el caràcter vinícola de la ciutat de manera singular, atractiva i innovadora i es podrà resseguir autònomament”, ha explicat Rius. A cadascuna de les nou estacions hi haurà un codi QR amb informació lúdica i didàctica de la història vinícola de la ciutat. La 'Ruta Urbana del Vi' té un pressupost de 320.000 euros i es preveu que es completi al llarg d’aquest 2023.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu