Grup Freixenet, Repsol i Serveto inicien una prova pilot amb combustible renovable per reduir un 85% les emissions de C02 del transport

  Grup Freixenet, líder mundial de cava, i la transportista Serveto participen en una prova pilot liderada per la multinacional energètica Repsol per contribuir a la descarbonització del transport de mercaderies a través de l'ús de biocombustibles renovables, concretament, un biocombustible de segona generació la matèria primera del qual és únicament olis procedents de residus, com ara olis de cuina usats, i que permet reduir les emissions de CO2 en un 85%.

  Per garantir l'origen residual d'aquest nou combustible, es disposa de totes les certificacions auditades per un tercer que exigeix la Directiva d'Energia Renovable (RED) de la Unió Europea. Repsol està construint la primera planta de la Península Ibèrica de biocombustibles avançats a Cartagena (Regió de Múrcia), un projecte que compta amb el suport del Banc Europeu d'Inversions. Tindrà una capacitat de 250.000 tones anuals. En aquesta prova pilot, que contempla un període de col·laboració entre les companyies de quatre mesos, Grup Freixenet realitzarà els trajectes entre la seu central, situada a Sant Sadurní d'Anoia, Barcelona, i Madrid amb camions de Serveto propulsats amb biocombustible renovable de Repsol.

  Participant en aquest projecte, el Grup Freixenet persegueix un doble objectiu: descarbonitzar l'economia i implantar models d'economia circular que permetin reduir-ne l'empremta mediambiental. D'aquesta manera, la companyia es converteix en la primera empresa del sector vitivinícola a participar en la prova pilot de Repsol per utilitzar aquests nous combustibles de segona generació en el marc de la seva estratègia de mobilitat enfocada a la descarbonització, fent un pas més en la seva estratègia de sostenibilitat i reiterant així el ferm compromís amb la preservació del medi ambient i el compliment dels Objectius 7, 9, 12, 13 i 17 de Desenvolupament Sostenible (ODS).

  La correcta aplicació d'aquesta prova pilot permet reduir les emissions de CO2 en un 85% amb la flota actual de vehicles sense necessitat de fer canvis al motor. El seu principal avantatge és que es poden utilitzar en qualsevol vehicle actual i aprofitar les infraestructures existents de distribució i proveïment. A més, és una mesura complementària a l'electrificació dels vehicles.

  En paraules de Cristina Duran, Responsable de Logística de Grup Freixenet: "Dur a terme un projecte d'aquestes característiques amb empreses de referència com Repsol i Serveto suposa un pas endavant no només per a Grup Freixenet com a companyia fortament compromesa amb el transport sostenible i el medi ambient, sinó per al teixit empresarial espanyol, que a poc a poc va adaptant-se a una nova realitat marcada pels objectius recollits al pacte verd europeu".

  En paraules de Gloria Martí, Responsable de Sostenibilitat i Medi ambient: "Aquest projecte ha estat un projecte col·laboratiu entre diferents departaments que ens ha permès sumar coneixement. Sabem que la transició energètica és un dels aspectes que ha de marcar el nostre full de ruta i s'ha convertit en fonamental per al desenvolupament correcte de la nostra activitat. Grup Freixenet és una companyia de referència en l'àmbit europeu, el nostre principal mercat, per tant, la mobilitat sostenible ha esdevingut una de les nostres prioritats".

  Ja és a la venda el número 141

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu