Vilanova i la Geltrú es querellarà contra un treballador municipal per desviar 30.000 euros dels fons de lloguer social

    L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú interposarà una querella criminal per estafa contra un treballador municipal després de detectar diverses irregularitats en les fiances de la borsa de mediació de lloguer social del municipi.

    Es tracta d’una borsa de pisos buits que els propietaris cedeixen a l’Ajuntament per a què es destinin a lloguer social. Per poder tramitar els contractes, els propietaris han de dipositar una fiança a l’Incasòl. És en aquest procés que, segons ha relatat el consistori, el presumpte autor dels fets s’oferia als propietaris per fer ell mateix l’ingrés del dipòsit. El treballador hauria desviat fins a 30.000 euros de les fiances de 44 contractes.

    Segons ha informat el consistori en un comunicat, arran de la detecció de les irregularitats han apartat de les seves funcions el presumpte autor com a mesura cautelar.

    Així mateix, l'Ajuntament ha explicat que les irregularitats es van detectar durant el seguiment de les obligacions dels propietaris i en veure que no s'havien fet efectes algunes de les fiances a l'Incasòl.

    Amb tot, el regidor d'Habitatge de Vilanova i la Geltrú, Xavier Serra ha remarcat que es tracta d'una situació "puntual" que traeix els "valors fonamentals" de la borsa de lloguer. "És un instrument segur que dona servei i cobertura als propietaris i llogaters, amb un procediment pautat que és el que ha permès detectar el problema i reaccionar per aturar-lo", ha recalcat Serra. En aquest sentit, ha explicat que s'han posat els "mitjans necessaris" per revertir la situació i saldar els impagaments generats per la desviació dels diners.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu