Mor als 68 anys d'edat el vilanoví Josep Piqué, exministre i exlíder del PPC

  L'exministre de diversos governs de José María Aznar, exlíder del PPC i empresari, Josep Piqué, ha mort als 68 anys. Nascut a Vilanova i la Geltrú, és fill de Josep Piqué Tetas, alcalde de la ciutat del 1976 al 1979 i un dels primers presidents de la federació empresarial ADEG, 

  El 1996 va ser nomenat ministre d'Indústria i dos anys després compaginava el càrrec amb el de portaveu del govern espanyol. En la següent legislatura va ocupar les carteres de ministre d'Assumptes Exteriors entre el 2000 i el 2002, quan va esclatar la guerra de l'Iraq, i la de ministre de Ciència i Tecnologia del 2002 al 2003. Des de l'octubre del 2002 fins al 2007 va ser president del PPC. El doctor en Ciències Econòmiques i llicenciat en Dret per la UB va militar, en la seva joventut, a organitzacions d'esquerres com el PSUC.

  La notícia s'ha conegut a través d'un comunicat enviat per la família a la COPE i fonts del PP han confirmat la seva mort posteriorment. Piqué va néixer el 21 de febrer del 1955 a la capital del Garraf.

  A la política catalana, Piqué es va presentar com a candidat del PPC a les eleccions al Parlament del 2003. Va quedar en quart lloc per darrere de CiU, PSC i ERC. El 2007 va presentar la seva dimissió com a president del PPC i de diputat al Parlament després de fer-se pública la decisió del llavors secretari general del PP, Ángel Acebes, de no comptar amb les persones de confiança de Piqué com a responsables del comitè de campanya del partit per a les eleccions al Congrés.

  En el terreny econòmic, Piqué ha ostentat la presidència del Cercle d'Economia, i ha presidit societats com Erkimia, Fesa-Enfersa i Ercros.  També va ser president de Vueling i conseller delegat de l'empresa OHL. 

  L'agost del 2013 va deixar de ser president de Vueling i un mes després va patir una hemorràgia cerebral lleu. Després va ser nomenat conseller delegat a OHL i des del 2017 era membre del consell d'administració de SEAT.

  Ja és a la venda el número 132

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu