El turisme a l'àrea de Barcelona recupera la plenitud per Setmana Santa amb nivells d'ocupació de l'entorn del 90%

    El turisme a l'entorn de Barcelona ha recuperat les xifres habituals per l'època prèvies al 2020, tant pel que va als visitants del país com estrangers.

    Les temperatures plenament primaverals i els dies assolellats han propiciat una ocupació superior al 90% en hotels i d'entre el 70% i el 90% en càmpings, principalment aquells situats a la costa. Tot i que no es disposaran de registres oficials fins a mitjans de setmana, les dades apunten una bona resposta pel que fa a afluència de visitants, amb un perfil més familiar des del primer cap de setmana i amb una major concentració des de Dijous Sant i fins aquest Dilluns de Pasqua. Amb tot, la valoració és molt positiva, i es pren com un bon punt de partida de la temporada de primavera - estiu.

    L'ocupació hotelera de costa al sector nord de l'àrea metropolitana ha superat les expectatives de principis de Setmana Santa. "Alguns establiments esperaven tenir una ocupació que rondés el 85%, però la gent ha respost bé i creiem que fins i tot podríem arribar al 90%", avança el president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera.

    Com era d'esperar, el perfil del turista ha estat principalment familiar i juvenil, tot de proximitat. Hi ha ajudat força la celebració de competicions esportives i campionats de bàsquet i futbol, segons detalla Noguera.

    A l'àrea de Sitges (Garraf), el turisme ha recuperat la plena normalitat pel que fa a ocupació, millorant les xifres de 2022. "Des de l'inici de les vacances escolars s'ha arribat a un 75%, mentre que en els dies festius per a tothom s'ha superat el 90%", detalla el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Oskar Stober.

    Uns resultats més que positius, donat que les previsions arrencaven amb dubtes, i sobretot perquè els preus són fins i tot superiors als de l'any passat. Pel que fa a nacionalitats, tot i que el turista nacional hi té un pes important, s'ha recuperat amb plenitud la presència de visitants internacionals, principalment procedents de França, Regne Unit, Alemanya i el nord d'Europa.

    Càmpings a ple rendiment

    Pel que fa als càmpings, les temperatures primaverals i l'absència de pluja han ajudat a fer créixer les xifres d'ocupació. "N'hi ha que venien del primer dissabte coincidint amb l'inici de les vacances escolars, i creiem que el registre serà superior en general", augura Albert Casas, president de l'Associació de Càmpings de Barcelona.

    Mentre en la majoria de càmping es preveu una entrada d'entre el 65% i el 70%, els càmpings amb menor volum de parcel·les i allotjaments esperen arribar al 90%. "En el nostre cas, que som un càmping gran amb més de mil parcel·les, ratllarem una ocupació per sobre del 70%, és molt alta i millor que la de 2022", detalla Casas, que també és director del càmping Vilanova Park, a Vilanova i la Geltrú.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu