FCC estima que el ‘hub’ audiovisual de Vallcarca pot generar més de 4.400 llocs de treball i un impacte de 315 MEUR

    La transformació de la cimentera de Vallcarca, a Sitges, en un ‘hub’ audiovisual i tecnològic podria generar un impacte econòmic de 315 MEUR al conjunt de Catalunya i la creació de 4.400 llocs de treball.

    Ho recull un estudi encarregat per la promotora FCC a la consultora Deloitte, segons ha pogut saber l’ACN. L’anàlisi apunta que la implantació d’empreses dels sector de les TIC i audiovisuals, i d’activitats complementàries fregaria els 300 MEUR d’impacte, una tercera part del qual revertiria directament a Sitges. També s’estima que el ‘hub’ impulsi l’activitat residencial amb més demanda de lloguer i més activitat comercial i hotelera, amb un impacte d’uns 20 MEUR, amb incidència a parts iguals entre Sitges i la resta de Catalunya.

    FCC sosté que el projecte per transformar Vallcarca pretén erigir-se com a “referent internacional” en urbanisme “sostenible i respectuós amb el patrimoni industrial i paisatgístic del Parc del Garraf”. En aquest sentit, recorden que la intenció és crear un gran districte d’innovació al voltant de la riera que creua la zona.

    El ‘hub’ plantejat per la constructora ocuparia 16 de les 49 hectàrees industrials actuals -ara 20 hectàrees les ocupa la cimentera-. La resta de l’espai, garanteixen, seria integrat al Parc del Garraf i a infraestructures.

    A part de reurbanitzar la fàbrica, FCC també es proposa reformar el front marítim. La intenció és transformar el moll per crear un port focalitzat al sector audiovisual i alhora recuperar també la platja.

    D’aquesta manera, refermen, el projecte en conjunt busca la implantació d’empreses especialitzades al sector audiovisual, tecnològic i formatiu “en un espai pensat per residir, viure i créixer econòmicament”.

    Per tirar endavant aquest projecte és necessari un canvi d’usos al planejament urbanístic. L’Ajuntament de Sitges ha defensat en reiterades ocasions el seu posicionament a favor de canviar la indústria pesant per una proposta basada en “indústria verda i del coneixement”.

    El govern considera que el ‘hub’ és una “gran oportunitat per al desenvolupament econòmic”, si bé precisa que abans d’afrontar els canvis urbanístics obriran una consulta ciutadana. El calendari electoral, però, trasllada aquest primer pas a la propera legislatura.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu