Gràfiques Ferpala dobla la seva planta fotovoltaica per consolidar el seu compromís amb la sostenibilitat

    El sector de les arts gràfiques és un dels que més necessitat d’energia té i el context reclamava mesures urgents. El mes de setembre de 2020, Gràfiques Ferpala, de la mà de la comercialitzadora Prot Energia, apostava per l’energia fotovoltaica amb la instal·lació d’una planta de 30 plaques que abastaria fins al 25% de l’energia necessària diària. 

    Tal i com explica el seu director, Miquel Ferrer, “després d'una valoració molt positiva de dos anys i mig, hem decidit doblar la nostra planta. Hem estat utilitzant la tecnologia fotovoltaica per obtenir energia neta i sostenible per al nostre procés d’impressió durant aquest temps, i estem molt satisfets amb els resultats.

    La decisió de doblar la planta fotovoltaica ve motivada per la necessitat de mantenir el nostre compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, així com per reduir els nostres costos d'energia a llarg termini, fins al 50%. Estem convençuts que la inversió addicional en la tecnologia fotovoltaica serà beneficiosa per a l'empresa i per al planeta.”

    El consum anual de l’empresa és de gairebé de 105.000 kWh dels quals, el 62%, més de 65.000, són necessaris durant les hores de sol. Amb aquesta ampliació de la planta aconseguirà reduir fins al 50% de consum de la xarxa convencional utilitzant l’energia solar d’autoconsum. Reduint així la factura energètica fins als 5.000 € anuals. 

    “Amb la nostra experiència volem inspirar altres empreses a adoptar les seves pròpies mesures en aquest sentit i a convertir-se en agents de canvi per a un futur més sostenible. Estem orgullosos de ser pioners en aquesta iniciativa i esperem ser un referent”, diu Miquel Ferrer.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu