Venca presenta un ERTO amb afectació a prop de la meitat de la plantilla

    La companyia d’e-commerce Venca, amb seu a Vilanova i la Geltrú, ha presentat un ERTO per la "caiguda puntual de comandes" que afecta gairebé la meitat de la plantilla, formada per poc més de 150 treballadors. La intenció és reduir entre un 50 i un 60% la jornada anual dels gairebé 70 empleats dels departaments de logística i ‘call center’, segons ha avançat ‘Eix Diari’ i ha confirmat l’ACN.

    L’UGT -sindicat majoritari- apunta que la direcció justifica l’ERTO per l’augment de despeses derivat dels efectes de la guerra d’Ucraïna i la inflació. Empresa i representants dels treballadors han obert un període de negociació per buscar una entesa a finals d’aquesta setmana. L’UGT apunta que no es nega a l’ERTO però exigeix “garanties de futur”.

    En un comunicat, la firma assegura que la decisió es deu a una "reducció cojuntural i puntual de les comandes provocada per la caiguda puntual del consum". Per aquest motiu, l'ERTO busca adaptar la seva capacitat productiva als "volms actuals": "La mesura és l'adequada per adaptar la capacitat de producciódavant dels descensos cojunturals del volum i té com objectiu mantenir la feina dels treballadors de la companyia", apunta l'empresa.

    El secretari general de l'UGT al Garraf, Francesc Rica, rebat els arguments de Venca perquè són “massa genèrics” i demana que presenti un pla de viabilitat que traci quin és el futur de la companyia. “Si no, després de l’ERTO hi ha el risc que l’empresa tanqui i els treballadors no puguin disposar del 100% de l’atur perquè n’hauran consumit una part”, avisa.

    L’UGT demana que l’ERTO s’apliqui enviant els treballadors a casa jornades senceres, mentre critica que la companyia aposti per reduir algunes hores diferents dies de la setmana. Rica adverteix que bona part dels treballadors tenen contractes a temps parcial i ressalta que reduir encara més les jornades dificultaria disposar d’una altra feina complementaria. “Volem protegir especialment aquests treballadors”, recalca.

    El sindicat lamenta que l’ERTO arriba després d’un degoteig d’acomiadaments que han reduït progressivament la plantilla els últims anys. El 2018 treballaven a Vilanova més de 350 persones, de les quals en van acomiadar 90 el mateix any i 50 més després de la pandèmia.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu