L’ACA obre la licitació per millorar i ampliar el sistema de seguretat del pantà del Foix

    L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació els treballs per millorar la seguretat del pantà de Foix, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). Es preveu una inversió de 408.750 euros provinents del fons Next Generation.

    L’objectiu, detalla l’ACA en un comunicat, és fer diverses actuacions per millorar i ampliar el sistema de control dels moviments, deformacions i possibles fissures a diferents nivells del conjunt de la presa i dels estreps. En aquest sentit, els treballs inclouen la construcció d’una xarxa de sensors pel control sísmic. Les obres es calcula que duraran sis mesos i també serviran per habilitar un nou sistema de recopilació automàtica de dades. El termini de presentació d’ofertes està obert fins el 8 de juny.

    Actualment, el sistema d’auscultació de la presa de Foix compta amb un mesurador de juntes externes que controla l’obertura, el lliscament i el bolc de la junta situada al centre de la presa. També disposa de quatre piezòmetres oberts situats a tots dos estreps i a peu de presa. Addicionalment, hi ha instal·lada una sèrie de fissuròmetres que mostren l’evolució de l’obertura de certes fissures. L’ACA destaca que la nova inversió permetrà millorar aquests sistemes.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu