El circuit de proves Applus+ IDIADA, a Santa Oliva, afegeix dues electrolineres més per a la càrrega de vehicles elèctrics de la mà d'Endesa X Way

    Un de cada dos vehicles que es prova a les pistes d'Applus+ IDIADA, les més importants en la seva categoria a tot l’Estat, ja és elèctric o híbrid. La demanda creixent per part dels fabricants d'automoció per desenvolupar, validar i homologar els seus nous vehicles zero emissions a les seves instal·lacions ha estat decisiva perquè, de la mà d’Endesa X Way, ja estiguin instal·lades i operatives les seves dues 2 noves electrolineres.

    Amb aquestes ja són 3 les electrolineres de què disposa IDIADA a les seves instal·lacions de Santa Oliva, al Baix Penedès, totes elles construïdes per l'actual Endesa X Way, la nova línia de negoci d'Endesa dedicada exclusivament a la mobilitat elèctrica.

    En concret, Endesa X Way ha dut a terme tota la infraestructura elèctrica necessària per poder posar en marxa les 2 noves electrolineres amb un total de 33 punts de recàrrega: 9 equips de càrrega ultraràpida i 9 de superràpida (en total 18), 5 de ràpids i 10 d’estàndard. Tots ells es troben ja en marxa i disponibles a la seu central d'IDIADA, un centre multiusuari de 370 hectàrees on la seguretat i la confidencialitat són la màxima prioritat. És per això que algunes de les places de recàrrega compten fins i tot amb mampares i compartiments tancats dissenyats per garantir l'estricta confidencialitat dels vehicles elèctrics que s'estan carregant.

    Per fer-ho possible s'han estès línies elèctriques de mitjana i baixa tensió i s'han construït i posat en servei edificis tècnics, com són dos centres de transformació, quadres elèctrics, sales de baixa tensió i de protecció contra incendis. A més, la companyia també ha instal·lat enllumenat exterior tipus led a les instal·lacions i una planta solar fotovoltaica de 10 kW de potència a la coberta de la marquesina que allotja l'Electrolinera 2, que proporcionarà energia solar per carregar els vehicles.

    Atès que els processos de càrrega elèctrica poden ser molt exigents, especialment quan es tracta de prototips, les electrolineres estan sectoritzades i els processos de càrrega se supervisaran constantment. En aquest sentit, IDIADA compta amb un servei d'assistència in situ per oferir una major eficiència en el servei.

    Per a Xavi Álvarez, responsable comercial d’Endesa X Way a Catalunya, “la mobilitat elèctrica té cada cop més rellevància a la nostra societat i el nostre objectiu és ser facilitadors. El reflex el tenim en el número de models que els fabricants introdueixen cada any al mercat i abans han de provar-los en circuits de proves com el de IDIADA, que ha confiat de nou en nosaltres per ampliar els seus serveis de recàrrega”.

    Xavier Cabús, Head of Proving Ground a Applus+ IDIADA, afirma que "IDIADA aposta fermament per oferir les últimes tecnologies d'automoció, sempre sota normes estrictes pel que fa a seguretat i medi ambient, i, per això, ens complau poder anunciar l'obertura d'un total de 23 punts de càrrega ràpida, superràpida i ultraràpida d'entre 50 kW i 400 kW, equipats amb els tipus d'adaptadors principals com ara CSS2, CSS1, CHAdeMO i GB/T, que en aquests moments estan operatius i plenament disponibles per als nostres clients". 

    Facilitadors de la mobilitat elèctrica

    Endesa X Way, amb més de 10 anys d’experiència, és l’empresa líder a Espanya en serveis de mobilitat elèctrica: no només compta amb la xarxa de punts de recàrrega més amplia, amb més de 4.300 punts de recàrrega instal·lats, sinó que també és la més potent. I és que el 45% dels carregadors tenen més de 50 kW (la resta del mercat es situa en un 20%).

    El seu objectiu és facilitar el viatge cap a la transformació global de la mobilitat per a tots els usuaris i electrificar el transport del país. Per això, a més de desenvolupar la major xarxa de recàrrega d’accés públic, ofereix solucions de recàrrega pels usuaris de vehicle elèctric, tant a nivell residencial com d’empreses, però també a les administracions públiques.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu