Els inspectors de Treball rebutgen la proposta de Treball per augmentar la plantilla

    Els representants dels Inspectors de Treball han rebutjat la proposta del Ministeri de Treball per augmentar la plantilla amb l'argument que no volen "una cosa temporal" sinó "una estructura".

    Durant una reunió amb el secretari d'Estat de Treball s'ha traslladat als sindicats l'esborrany, que inclou un augment de 781 places en 3 anys i vincula la promoció de la inspecció a la futura llei de funció pública, entre d'altres. També inclou un incentiu de 6 milions d'euros per remunerar productivitats. Sobre l'augment de places, els sindicats afirmen que les 781 noves places ja figuren a l'oferta d'ocupació pública.

    De la mateixa manera, els representants dels inspectors de treball afirmen que els sis milions per pagar plusos ja formen part del pressupost assignat a aquest estament i no resol la situació de l'organisme.

    "Ens hem adaptat als canvis normatius, ens han incrementat la càrrega de treball, però el govern no compleix amb l'estructura necessària a les línies d'actuació que preveu el mateix pla estratègic per al pla 2021 a 2023", lamenten els representants dels inspectors.

    Els sindicats lamenten l'enquistament de la situació i afirmen que no es tracta d'un problema pressupostari, perquè "ja hi ha partida aprovada", ni d'empara legal. A més subratllen que tant el Ministeri d'Hisenda com el de Treball van aprovar "junts" el pla estratègic. "No és un govern seriós si no compleix els seu compromisos", alerten.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu