La FEGP posa en marxa una OTE per orientar i impulsar la transició energètica de les empreses del territori

  La Federació Empresarial del Gran Penedès posa en marxa una Oficina per la Transició Energètica amb l’objectiu d’orientar i impulsar projectes de transició energètica entre les empreses del territori i millorar la seva competitivitat.

  A partir d’ara, i mitjançant l’OTE, la FEGP posa a l’abast del seus associats serveis en matèria de transició energètica que es concreten en: assessorament en projectes d’autoconsum fotovoltaic gratuït. Aquest servei contempla l’anàlisi de consum i necessitats energètiques de les empreses així com la cerca de projectes d’instal·lació i estudis comparatius d’anàlisis tècnics de costos i rendibilitat; assessorament en eficiència energètica; càlcul de petjada de CO2; assessorament en mobilitat elèctrica. Contempla l’assessorament gratuït en projectes d’electrificació de flotes i punts de recàrrega, com el desenvolupament de plans de mobilitat a mida; i, finalment, el servei de comunitats locals d’energia on l’equip tècnic de la OTE desenvolupa un acompanyament en la creació de comunitats locals d’energia dins de polígons industrials o de zones on es pugui realitzar autoconsum compartit.

  “Derivat del treball en xarxa que desenvolupem amb altres organitzacions empresarials, hem establert un marc de col·laboració amb la patronal Cecot per desenvolupar accions conjuntes en termes d’impuls de les energies renovables i de la descarbonització de les empreses”, explica la presidenta de FEGP, Neus Lloveras. “En aquest sentit, hem signat un acord de col·laboració que ens permet oferir a les nostres empreses associades un ampli ventall de serveis que ja han estat testejats prèviament i que sabem que aporten valor i milloren la competitivitat de les pimes”.

  L’acord, signat a la seu de la FEGP per la presidenta Neus Lloveras, i pel president de la Cecot, Xavier Panés, també ha comptat amb la presència de la directora general de la FEGP, Rosa Jorba.

  Les dues entitats empresarials comparteixen la preocupació per trobar fórmules de contribució a la sostenibilitat mediambiental i energètica de Catalunya; per reduir les emissions de CO2  i millorar la seguretat d’abastiment energètic; per reduir la dependència energètica dels combustibles fòssils a Catalunya i potenciar l’autogeneració i l’autoconsum energètic a les empreses. “A la Cecot vam posar en marxa una OTE l’any 2019 de la mà de l’ICAEN i creiem que aquest coneixement que hem adquirit i que està donant bons resultats l’hem de compartir amb altres organitzacions empresarials com la FEGP”, ha afirmat Panés durant la signatura del conveni de col·laboració, “el nostre propòsit compartit passa per col·laborar en la generació de coneixement i projectes, així com en la promoció i difusió sobre l’ús de les energies renovables al nostre teixit empresarial. És una tasca que mitjançant el treball en xarxa amb la FEGP estem convençuts que potenciarem i accelerarem en benefici de les empreses”.

  Sobre l’Oficina per la Transició Energètica de la FEGP (OTE)

  La FEGP posa en marxa l’OTE com a instrument al servei d’empreses, ajuntaments i altres entitats per promoure la transició energètica. L’objectiu final de l’OTE és impulsar un nou model energètic més net; més sostenible; més distribuït i més competitiu per les empreses que l’actual.

  Ja és a la venda el número 134

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu