Protecció Civil repetirà la prova del sistema d'alertes a mòbils a Tarragona, l'Ebre i Penedès avui dimarts

  Protecció Civil repetirà la prova del sistema d'alertes de missatgeria mòbil a les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Penedès avui dimarts. Els ciutadans rebran un missatge entre les onze del matí i la una del migdia amb un text que alertarà que es tracta d'una prova.

  El Govern va provar per primera vegada el sistema de missatgeria el 12 d'abril en aquest territori, quan es va produir una errada d'enviament que va provocar que els missatges no arribessis a la majoria dels mòbils. Llavors, la Generalitat va exigir que es localitzés i solucionés el problema i el Ministeri de l'Interior va manifestar de forma ràpida que ho havia resolt.

  La directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, va recordar divendres que tots els telèfons de les persones que es trobin a Tarragona, Terres de l'Ebre o Penedès entre la franja horària establerta rebran el missatge. També ha explicat que s'han coordinat amb el Servei Català de Trànsit i amb els operadors de transport per ferrocarril perquè informin els usuaris. "És rellevant que tothom sàpiga que dimarts es farà la prova, que llegeixi el missatge quan el rebi i que tinguin en compte, tal com indicarà el mateix missatge, que no cal trucar al 112, que és una prova", ha subratllat Cassany.

  Per la seva banda, el delegat del Govern, Àngel Xifré, ha fet una crida a respondre l'enquesta per tal d'avaluar el funcionament de la prova i poder alertar l'Estat de possibles problemàtiques que puguin sorgir. Segons Interior, com que l'eina de missatgeria desenvolupada per l'Estat no inclou cap sistema de verificació de la recepció del missatge, la Generalitat ha habilitat aquesta enquesta perquè els ciutadans informin de si l'han rebut o no, en quin idioma, de quina companyia són, entre d'altres. Es tracta d'una enquesta anònima que no recull cap dada personal.

  Fins ara, s'han fet tres proves del sistema. La primera d'elles, el 28 de febrer a Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, la segona, el 12 d'abril a la demarcació de Tarragona i al Penedès, i la tercera, el 27 d'abril a les comarques de la Catalunya Central i Girona. La prova de Barcelona es farà més endavant i encara s'ha de determinar la data.

  Missatge acompanya d'un soroll estrident

  Tots els telèfons que es trobin al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès rebran el següent missatge de text: "PROVA D'ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te". El missatge s'enviarà en català, castellà i anglès i anirà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge.

  Des de Protecció Civil remarquen que les persones que el rebin només cal que llegeixin el missatge abans de prémer la tecla que surti en pantalla per tal que el so finalitzi. Les persones que per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons no vulguin rebre'l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo, tot i que hi ha alguns models de telèfon en els que les alertes sonen encara que sigui en mode avió.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu