Tècnics de comerç de 30 municipis analitzen a Vilafranca la promoció de l’activitat comercial

  El Servei de Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca participa en el Grup d’Interrelació per a la promoció de l’activitat comercial que lidera la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona i on participen diversos municipis de la demarcació.

  Vilafranca va acollir la jornada de cloenda d’aquest programa que portava per nom: “Vilafranca del Penedès: espai d’aprenentatge de les dinàmiques comercials i urbanes”. La jornada va comptar amb la presència de més d’una trentena de tècnics i tècniques de comerç de diferents municipis de la demarcació de Barcelona.

  La jornada la van obrir les tècniques del Servei de Comerç de l’Ajuntament, que van explicar breument les actuacions i reptes del sector a Vilafranca.

  A continuació, el Dr. Lluís Frago, del Grup d’Estudis Comercials i Urbans (GECU) de la Universitat de Barcelona, va introduir els conceptes que s’utilitzarien durant el treball de camp  de geografia urbana i comercial que es faria després pels carrers del centre de Vilafranca. Al llarg de l’itinerari es van identificar diferents aspectes que expliquen les relacions entre ciutat, comerç i consum des d’una perspectiva coherent amb el present i amb capacitat d’identificar tendències generals futures.

  Primer es van identificar qüestions generals del fenomen urbà; en segon lloc, particulars de les ciutats històriques catalanes com les capitals comarcals; i per últim, qüestions específiques de Vilafranca del Penedès: la morfologia urbana (edificació, usos del sòl i pla de la ciutat) i els seus paisatges (centre històric, eixample i suburbis). Per l’altra, aspectes propis del comerç i el consum, com ara els factors de localització comercial, l’estructura socioeconòmica dels consumidors i els seus valors.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu