Un nou impuls a la projecció econòmica del Garraf

  Més que mai, es procuren estratègies per aprofitar l'onatge favorable en els sectors del comerç, el turisme, la cultura, la indústria i l'habitatge. Les indústries culturals i creatives, emmarcades en l'economia taronja; les activitats relacionades amb el mar, en el context de l'economia blava, i l'alça de l'economia de plata, centrada en l'envelliment actiu, són els pilars d'una eclosió que ja és visible en el dinamisme comarcal.

  La represa de les sessions mensuals del Consell de Promoció Econòmica del Garraf ha aplegat a la biblioteca municipal de Cubelles prop d'una quarantena de representants polítics i dels agents socials i econòmics de la comarca.

  La modalitat presencial d'aquesta convocatòria -acostuma a ser per via telemàtica- tenia el pretext de comptar amb l'assistència de càrrecs que tot just estan iniciant la seva activitat política en les respectives àrees de promoció econòmica, com és el cas de Núria Planas, per Cubelles; Òscar González, per Canyelles; David Martínez, per Sitges, i Anna Ribera, per Vilanova i la Geltrú.

  L'obertura de la sessió va comptar amb Renata Bedós, com a alcaldessa accidental, i Rosa Huguet, presidenta de l'Agència de Desenvolupament i alcaldessa de Canyelles. Amb elles estaven la presidenta del Consell Comarcal, Mònica Gallardo, l'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo, i la regidora de Promoció Econòmica de Sant Pere de Ribes, Ana Herrera.

  El SIE de la Mancomunitat Penedès Garraf va presentar les estadístiques del mercat de treball a la comarca del Garraf, tant pel que fa a les dades d'atur com a les de contractació. S'observa una millora progressiva en tots els sentits.

  Per part del Consell Comarcal es van presentar les accions de comunicació que tenen a veure amb el projecte FEDER El Garraf, camins, patrimoni i natura; inclòs un vídeo que recorre alguns dels indrets més singulars de cadascun dels sis municipis.

  Com a novetats i en primícia, els assistents van conèixer els previs de la campanya El Garraf, sis municipis de Marca, que es portarà a terme, una per una, a les poblacions de la comarca. L'acció promocional es basa en dibuixos al·legòrics de la il·lustradora vilanovina Glòria Fort, que mostren les icones de major identificació de cadascuna de les viles del Garraf. Aquesta campanya s'expressarà en objectes de marxandatge que obsequiaran a la seva clientela els més de 200 establiments del comerç i la restauració que ja s'han adherit al programa Marca Garraf. 

  Una altra notícia de primera mà va ser la presentació del logotip del gabinet Garraf Indústria, amb el què es volen identificar les accions de captació d'inversió i acompanyament als promotors d'activitat empresarial. La nova imatge ha estat creada per la dissenyadora sitgetana Vinyet Paretas. Des del gabinet gestionat per l'Agència del Garraf es treballa en el vector de la ideofactura; això vol dir en l'atracció d'empreses basades en el coneixement, com ara enginyeries i també startups aflorades des del campus de la UPC. 

  En un altre apartat, també relacionat amb el districte empresarial i amb el finançament d'iniciatives, es va anunciar la posada en marxa dels cercles d'inversors i mecenatge, amb els què es volen afavorir iniciatives relacionades amb les indústries culturals i creatives, així com les indústries participades pel coneixement; també amb la cerca de patrocinis culturals que contribueixin a la preservació del patrimoni museístic i arquitectònic i determinats esdeveniments culturals.

  L'estratègia de turisme gurmet pujarà un nou replà per projectar el Garraf com un districte enogastronòmic genuí, amb orígens i atractius propis. Per a aconseguir-ho es treballa amb els segells Vins del Massís del Garraf i Garraf Gastronòmic, de la mà dels dos Gremis d'Hostaleria, l'Escola d'Hostaleria de Sitges, el Senat Gastronòmic del Garraf, els elaboradors, els productors, els restauradors i els cuiners.

  Finalment, en aquesta sessió del Consell de Promoció Econòmica es va presentar la ideació del 6è Simposi Garraf. Les jornades d'economia i estratègia comarcals es faran del 18 al 22 de març de 2024. Com a novetat, cadascuna de les jornades tindrà un escenari diferent, fins a completar l'itinerari que portarà el 6è Simposi als sis municipis de la comarca. Tot just, l'esdeveniment anual es presentarà amb el títol El Garraf, els actius d'una coMarca en auge.

  L'Agència de Desenvolupament del Garraf compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per a la planificació i l'execució d'aquestes projeccions en les què hi són implicats les administracions locals i comarcals i els agents socials, econòmics i del coneixement.

  Ja és a la venda el número 141

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu