Dones d’Empresa ret un reconeixement a totes les seves col·laboradores

  El col·lectiu Dones d’Empresa de la FEGP va celebrar ahir 15 anys de la seva creació en la 16a Trobada de Dones d’Empresa. L’acte, que va tenir lloc a la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues, va comptar amb la presència de més d’un centenar de convidades i institucions, entre les quals  l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

  Mentre s’omplia el recinte, Elena Trilla i Maria Batet van dinamitzar una activitat de networking. La periodista vilanovina Anna Poch va ser l’encarregada de conduir l’acte. La recentment reescollida presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Neus Lloveras, va donar el tret de sortida als parlaments institucionals. Va fer un repàs per la trajectòria del col·lectiu i va posar l’accent en el fet que malgrat tot el camí que s’ha fet, “les xifres ens indiquen que encara estem molt lluny d’aconseguir un món laboral sense limitacions de gènere”.

  En representació del grup impulsor de Dones d’Empresa, Sílvia Domènech, va posar en valor la gran representativitat del grup, formant part del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, del Fòrum Hipàtia, les relacions amb altres entitats empresarials com ACEB Suma, UEA Inquieta o ADE Vallés o la gran varietat d’actes i jornades que s’organitzen al llarg de l’any. Va aprofitar també per agrair la tasca de totes les dones que alguna vegada s’han implicat amb el col·lectiu i va remarcar l’orgull que comporten tants anys d’activitat continuada.

  Un dels moments més esperats de la nit va arribar amb el parlament de Marina Rossell. L’emotiu discurs de l’artista va reflexionar sobre el paper de les dones a les seves cançons i va sorprendre totes les persones presents cantant pinzellades de cançons pròpies i d’altres artistes que l’han marcat al llarg de la seva vida. Va tancar convidant a la reflexió de les presents vers la importància de la cultura, la ciència i la investigació: “Heu de ser pioneres i anar al capdavant per reivindicar la Llei de Mecenatge”, afirmava.

  Un segon moment destacat de la nit fou convidar a les dones que han format part en algun moment del Grup Impulsor a apropar-se a l’escenari per crear un mosaic amb lletres que formaven el lema del col·lectiu: “Dones en marxa”. En acabar el segon, va arribar el moment de descobrir la guanyadora del Premi a la Dona d’Empresa de l’Any 2023, que enguany es va donar a totes les dones que en algun moment han format part d’aquest col·lectiu o li han donat suport. “És gràcies a vosaltres i la vostra dedicació, empenta, coratge, sororitat, paciència i respecte, que el col·lectiu ha arribat al seu quinzè aniversari més fort que mai” anunciava la presentadora, mentre es repartia a totes les assistents un obsequi personalitzat gràcies a la gentilesa de Xocolates Simón Coll per simbolitzar aquest guardó col·lectiu.

  Raül Casado, alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues, va agrair l’esforç i la feina fets per les empresàries i va reivindicar que “aquest és un territori amb un potencial social i econòmic que cal continuar aprofitant”. Per tancar l’acte, la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Èlia Soriano, va assegurar que després d’aquest acte s’enduia “deures” pel Consell Nacional de les Dones referents al repte d’impulsar la Llei de Mecenatge que la convidada d’honor reivindicava. La directora va reafirmar el compromís del Departament de Feminismes i el Govern en defensar que “les polítiques de dones no són polítiques per la meitat de la població, sinó polítiques transversals a tots els departaments i que, per tant, fan avançar tota la societat”. Va apuntar que "des de la Generalitat de Catalunya continuen treballant per dignificar les tasques de cures i convidava les presents a treballar conjuntament perquè “només les coses que fem conjuntament perduren en el temps amb independència del color polític que hi hagi al Govern”.

  Ja és a la venda el número 142

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu