La Diputació de Barcelona invertirà 6 MEUR en projectes de millora de gestió de residus al Penedès

    La Diputació de Barcelona invertirà sis milions d'euros en projectes de millora de gestió de residus per renovar les plantes d'envasos, transferència i compostatge de la Mancomunitat del Penedès i crear una planta de biomassa d'entre 4.000 i 6.000 metres quadrats per a la qual s'estudien tres possibles ubicacions.

    Els projectes han estat detallats en roda de premsa en la que ha estat la segona visita institucional de Lluïsa Moret des que és presidenta de l'ens supramunicipal. Moret ha estat acompanyada per Sergi Vallès, president en funcions de la Mancomunitat i un dels dos membres de Junts per Catalunya que van votar a favor de la seva investidura. Moret ha visitat al matí Igualada, on hi ha l'altre membre, l'alcalde Marc Castells.

    A banda de les inversions en les plantes de gestió de residus, la inversió de sis milions d'euros també inclou una partida de 700.000 per ampliar i millorar el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD), que ha quedat petit.

    Moret ha explicat que el dia de la constitució del plenari de la Diputació es va comprometre a "fer territori", i per això ha volgut subratllar que la primera visita institucional com a presidenta l'ha fet a la demarcació del Penedès, al matí a l'Anoia i a la tarda a l'Alt Penedès.

    També ha volgut deixar clar que el "compromís" de la Diputació és estar "al servei" dels 311 municipis que conformen la província de Barcelona, entre els quals els 35 que agrupa la Mancomunitat del Penedès.

    Finalment Moret ha celebrat la inversió de la Diputació en "projectes estratègics" que tenen a veure "amb la lluita contra el canvi climàtic i la transició ecològica", reptes que, ha afegit "són locals i alhora globals".

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu