Vilanova i la Geltrú mostra la cultura popular i marinera durant la preregata de la Copa Amèrica de Vela

    Vilanova i la Geltrú acollirà del 14 al 17 de setembre la preregata de la Copa Amèrica de Vela. Un esdeveniment d'ampli ressò internacional que la ciutat vol aprofitar per donar a conèixer al món la seva cultura popular i marinera, caracteritzada per la singularitat d'esdeveniments que la fan única arreu.

    L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol aprofitar el pas de la Copa Amèrica per projectar la relació de la ciutat amb el mar, des del punt de vista del patrimoni mariner, l'activitat pesquera, la recerca i innovació, i l'activitat esportiva i recreativa, i com conflueixen en l'impuls de l'economia blava. Per això, amb el lema “El batec del mar”, s'oferiran activitats per a tots els públics, entre les quals s'inclouran entrevistes amb personatges que tenen una estreta vinculació amb el mar, a través de diferents àmbits.

    La plaça del Port s'omplirà d'activitat

    L'epicentre d'aquest aparador al món serà la zona Race Village, ubicat a la plaça del Port, on durant els quatre dies s'aniran succeint tot un seguit d'activitats, des de l'acte d'inauguració i cloenda amb el lliurament de premis, les presentacions dels equips o les competicions diàries.

    Més enllà de la prova esportiva, en aquest escenari s'hi faran activitats de promoció i difusió de la cultura vilanovina, amb entrevistes diverses a persones i entitats vinculades al món i la tradició marinera, les actuacions dels Bordegassos i de la colla de Falcons de Vilanova, una exhibició del bestiari popular de la ciutat, o l'exhibició de banderers de diferents entitats participants a Les Comparses, un dels símbols de la ciutat que té el reconeixement de Festa Patrimonial d'Interès Nacional. La programació d'activitats, que tindrà un horari d'onze del matí a onze de la nit, també inclou actuacions musicals a partir de les vuit del vespre, amb havaneres, jazz o música de banda, entre d'altres.

    A més de l'escenari, la zona del Race Village tindrà altres espais d'interès pel visitant com els estands de cadascun dels equips en competició, l'exposició de la Fundació Barcelona Capital Nàutica "Parlem del mar per parlar de nosaltres", o la zona d'experiències gastronòmiques, en la que hi participen diversos restauradors i cellers locals, i que es complementa amb una oferta de foodtrucs, begudes i fonts d'aigua gratuïtes.

    Per tal d'afavorir el coneixement i difusió del patrimoni local, els museus ampliaran els seus horaris durant aquests dies i faran jornades de portes obertes. A més, s'ha programat pel dissabte a la tarda, a l'Espai Far, la presentació del llibre "Catalunya en patí de vela" de Daniel Romaní i il·lustracions d'Elisabet Capdevila.

    I és que el Patí català serà, sens dubte, un dels protagonistes d'aquest esdeveniment. Ja han confirmat la seva assistència 210 regatistes, que competiran el dissabte i diumenge al matí a la vista dels espectadors, deixant una imatge única d'aquesta embarcació catalana a la costa vilanovina.

    Un altre dels atractius visuals serà la presència del Pailebot Santa Eulàlia. Un veler centenari que, tot i que en aquesta ocasió no serà visitable, estarà amarrat al Port de Vilanova i la Geltrú dissabte i diumenge, 16 i 17 de setembre

    Com element dinamitzador durant aquests dies, l'associació Viu Comerç ha organitzat a la plaça de les Neus, de 19 a 21 hores, un espai amb degustació de tapes i còctels, amenitzat amb música en directe.

    Veure la preregata en directe

    La preregata de la Copa Amèrica de Vela compta amb diferents escenaris on tant els ciutadans locals com els visitants podran gaudir d'aquesta competició nàutica que, per primera vegada té el seu camp de regates dins el camp de visió dels espectadors. D'una banda, a la platja de Ribes Roges on els assistents podran seguir tant els entrenaments com les jornades de competició, amb el suport de pantalles gegants que rebran senyal en directe. A més, també s'instal·larà una pantalla gegant a la zona asfaltada del passeig per aquelles persones que prefereixin no accedir a la zona de la sorra.

    Tant els horaris de les activitats com les zones on es podrà seguir la competició es poden consultar tant al web www.vilanova.cat/copaamericavng com a l'APP Vilanova on també trobaran informació de servei i aquelles informacions d'interès general sobre la competició i la ciutat.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu